Banner Podcast Facilitair 110520

NIEUWE PODCAST-SERIE OVER 'HET NIEUWE NORMAAL'

In deze uitgebreide podcastserie van zes afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving. 

FMN Coronavirus - banner 2002x605

DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS OP FACILITY MANAGEMENT

Er is veel te lezen, zien en horen over het coronavirus. FMN probeert om de relevante informatie voor het FM-vakgebied te verzamelen. Daarnaast levert FMN als vakvereniging zelf een bijdrage aan het denken en doen over de impact van het coronavirus op ons vakgebied en dagelijks werk. 

Dia 5 - FMN25 2002x605

FMN YOUNG

FMN Young brengt studenten en young professionals samen door iedere twee maanden een activiteit te organiseren. Op alle mogelijke manieren is FMN Young het platform om jou te enthousiasmeren voor de veelzijdigheid van het vakgebied!

Dia 2 - FMN25 2002x605

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied, groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

Welkom bij Podcast Facilitair

Hier kan je alle afleveringen beluisteren van Podcast Facilitair: de eerste én leukste podcast van Nederland over facilitair en huisvesting. FMN maakt deze podcast in samenwerking met Eager People om jou als (aankomend) facilitair professional te inspireren. Dus ben jij op zoek naar een interessante, toffe podcast over de facilitaire branche, dan raden we je zeker aan om een of meerdere afleveringen te beluisteren! We praten in de podcasts namelijk met FM'ers over hun gebouwen, dienstverlening, technologie en innovatie.

#30: Podcast-serie 'Het nieuwe normaal' - aflevering 5 

Podcast Facilitair Het nieuwe normaal afl 5In onze uitgebreide podcast-serie van 6 afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving (thuis en op kantoor). Aflevering 5 gaat over Leiderschap.

De wereld is voorgoed veranderd. We werken meer (structureel) thuis en het kantoor krijgt een andere functie. Het vraagt veel van de flexibiliteit van medewerkers. Hoe wordt dat ondersteund met leiderschap? Welke nieuwe inzichten heeft deze tijd ons gegeven en hoe gebruiken we deze geleerde lessen bij het vormgeven van het werken thuis en in onze toekomstige kantoren?

Hans Topée praat met Mirjam van ’t Veld (voorzitter RvB bij Ziekenhuis Gelderse Vallei), Elly Ploumen (group HR director bij Achmea Group), Harry Brouwer (CEO bij Unilever Food Solutions) en Anton van der Sanden (global director transport & planning bij Royal HaskoningDHV en director HaskoningDHV Nederland BV).

#29: Natalie Hofman en Michel Tobé kijken naar de toekomst van FM én FMN in speciale podcast

Podcast Facilitair toekomst van FMIn deze special van Podcast Facilitair gaat Hans Topée in gesprek met vertrokken en gekozen FMN-voorzitters Natalie Hofman en Michel Tobé. In een interessant en open gesprek van 40 minuten gaat het over het facilitaire vak, de toekomst, verbinden, luisteren, samen met anderen, het onderwijs, de rol van FMN, FMN 3.0 en de drive van twee bestuurders. Ga er rustig voor zitten, laat je meenemen en praat met ons over deze Podcast Facilitair op onze sociale kanalen, zoals de LinkedIn-pagina van FMN!

#28: Podcast-serie 'Het nieuwe normaal' - aflevering 4 

Podcast Facilitair Het nieuwe normaal afl 4

In deze uitgebreide podcast-serie van zes afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving, en dat binnen de afleveringen: Het ‘nu’, Gedrag, Technologie, Werkomgeving, Leiderschap en WaarStaanWeNu.

In de vierde aflevering zoomen we in op de veranderingen in de fysieke omgeving, faciliteiten en services. Wat zal er blijvend veranderen in de fysieke omgeving? Hoe passen we daar de dienstverlening op aan? Waar hebben medewerkers juist nu behoefte aan? En verandert daardoor de rol van FM?

Hans Topée praat met Karen Hoogeboom (teammanager facilities en hospitality Jeugdbescherming Regio Amsterdam), Jacob Jan Bos (corporate manager commercie bij Hutten), Marco Meetz (hoofd facility & support bij ASR) en Sander de Meester (partner bij D&B The Facility Group).

#27: Podcast-serie 'Het nieuwe normaal' - aflevering 3 

Podcast Facilitair Het nieuwe normaal afl 3

In deze uitgebreide podcast-serie van zes afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving, en dat binnen de afleveringen: Het ‘nu’, Gedrag, Technologie, Werkomgeving, Leiderschap en WaarStaanWeNu.

De derde aflevering staat in het teken van techniek, technologie en het raakvlak tussen mens en gebouw. Hoe kan techniek/technologie helpen bij het re-boarden na de crisis? Welke gebouwen zijn al ‘smart’ en kunnen we ook data verzamelen met ‘domme’ gebouwen? Wat kunnen we eigenlijk met die data en hoe zorg je voor meerwaarde voor zowel facilitaire processen als de eindgebruiker?

Hans Topée praat met Harm van den Boogaard (programmamanager vernieuwende dienstverlening bij FMH, voorzitter FMN Expertteam Technologie), Bjørn Gröninger (CEO bij Officelynq), Leendert Trouwborst (senior projectmanager bij BAM) en Erwin van Kempen (projectmanager bij DPMG).

#26: Podcast-serie 'Het nieuwe normaal' - aflevering 2 

Podcast Facilitair Het nieuwe normaal afl 2

In deze uitgebreide podcast-serie van zes afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving, en dat binnen de afleveringen: Het ‘nu’, Gedrag, Technologie, Werkomgeving, Leiderschap en WaarStaanWeNu.

Deze tweede aflevering gaat over gedrag. 90% van ons gedrag is ingesleten. Hoe zorgen we ervoor dat we in deze tijd nieuw, positief gedrag aanleren? De crisis biedt ons de kans voor een ‘harde reset’. Daar is leiderschap voor nodig. Omdenken naar 'mensdenken'!

Gastheer Hans Topée praat hierover met Natalie Hofman (FMN / Saffier), Jolanda Tichelaar (HEYDAY), Anne-Marie Buis (adviseur organisatie- en bedrijfsvoeringsadvies bij het ministerie van BZK), Simone Leenders (senior workplace consultant en verandermanager bij Simone Leenders Advies) en Josefien ten Have (neuromarketing-consultant bij Consumatics).

#25: Podcast-serie 'Het nieuwe normaal' - aflevering 1

Podcast Facilitair Het nieuwe normaal afl 1

In deze uitgebreide podcast-serie van zes afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving, en dat binnen de afleveringen: Het ‘nu’, Gedrag, Technologie, Werkomgeving, Leiderschap en WaarStaanWeNu.

In deze eerste aflevering over het ‘nu’ gaat gastheer Hans Topée in gesprek met Guido Meijer (director global FM & real estate Philips en lid FMN Expertteam Huisvesten), Henny van Egmond (directeur Yolk), Harold Coenders (directeur Colliers International Occupier Services en FMN-bestuurslid Data & Kengetallen), Wim Pullen (directeur Center for People and Buildings) en Natalie Hofman (voorzitter FMN). Hans Topée praat met hen over de impact van de coronacrisis op het werken.

#24: Zero waste in de facilitaire omgeving

Podcast Facilitair

In deze Podcast Facilitair van 30 minuten spreken we met Yvette Watson van PHI Factory en Rob Klinkert van PWC over Zero Waste in een facilitaire omgeving. Beiden zijn lid van ons FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie.

We staan stil bij wat zero waste is en of dat wel reëel is. Hoe kom je daar? We hebben het over hightech manieren om van flessen zelf meubilair te maken, en over praktische tips die je morgen kunt invoeren en daarmee al de eerste maar ook belangrijkste stap maakt.

Scheid je afval, en win een taart!
Wordt op jouw afdeling ook afval gescheiden? Maak hier een foto van, zet 'm op LinkedIn met hashtag #CirculairFM, licht kort toe wat jouw bedrijf aan scheiding doet, en maak kans op een lekkere taart, aangeboden door FMN!

#22: Goede voeding in de zorg

Podcast Facilitair

Donderdag 20 februari vond het 3e seminar Goede voeding in de zorg bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede plaats. In het programma werden de deelnemers meegenomen in een gevarieerd programma. Na twee keynotes over het Nationaal Preventie Akkoord – Goede zorg proef je en Leren van veranderen – was de toon gezet. Het gaat over doen en het hebben van visie en wat lef. In 3 workshops werd ingegaan op de richtlijn gezondere eet-omgevingen, kwaliteitsindicatoren, een spanningsveld, en het ontwikkelen van een visiedocument. Dit seminar leverde gelijk de eerste Podcast op van het Expertteam Faciliteren.

#19: FM en technologie: in gesprek op FMN Connect XL Bits don't bite!

Podcast FacilitairOp 27 november vond een (uitverkochte) editie van FMN Connect XL plaats. Het thema van dit event was: Bits don't bite: FM en technologie. Meer dan 270 FMN'ers genoten deze dag van een gevarieerd programma en de afsluitende borrel. In een half uur nemen we je door middel van verschillende korte interviews mee naar de hoogtepunten van deze dag! We spreken met keynotespeaker prof.dr. Bob de Wit, de mensen achter de verschillende interactieve workshops, de kersverse winnaars van de FMN Student Awards 2019: Erik van Eerten en Annabel Jansen én met FMN Young. Als laatste blikken we terug op deze geslaagde dag met dagvoorzitter Renske van der Heide.

#18: AI (Artificial Intelligence) en Chatbots

Podcast Facilitair - AI (Artificial Intelligence) en ChatbotsIn deze verdiepende Podcast Facilitair spreken we met Renske van der Heide over Chatbots en AI (Artificial Intelligence). Renske is lid van FMN Expertteam Technologie en werkt bij TOPdesk als FM evangelist. Je hoort in deze podcast waarom AI en chatbots samen vallen. Heel kort staan we stil bij de vraag wat AI eigenlijk is. We spreken over natural voice, voorbeelden van chatbots en verkennen we hoe we dit alles binnen FM in kunnen zetten. Op 27 november verzorgt Expertteam Technologie de invulling van FMN Connect XL: Bits don't bite. Zien we jou daar ook? Dan gaan we met jou de diepte in!

#17: NFC Index Werkomgeving

Podcast Facilitair - NFC Index WerkomgevingDe werkomgeving is meer dan alleen vierkante meters en een werkplek; het is de optelsom van ruimte, soorten werkplekken, bezettingsgraad en ruimtebeleving. Een plek waar je productief moet zijn én je je goed moet voelen. In deze podcast gaan de partners van de NFC Index Werkomgeving met elkaar in gesprek over de complexiteit van een goede werkplek.

#16: BIM (Building Information Model)

Podcast Facilitair - BIM

In deze nieuwste aflevering gaan host Harm van den Boogaard, Fred Kloet (directeur Smart WorkPlace) en Jan Fokke Post (business consultant Planon) in op BIM (building information model). Alledrie zijn zij lid van het FMN Expertteam Technologie dat zich onder andere richt op deze werkmethode.

 

Luister waar en wanneer je wilt

Luister naar de podcast vanachter je bureau, op weg naar werk, thuis of waar dan ook via onze website, onderstaande kanalen of je eigen favoriete podcastplayer:

Help mee Podcast Facilitair te laten groeien!

Wil jij helpen met het laten groeien van deze podcast? Deel dan onze uitzending op jouw sociale kanalen en gebruik daarbij de hashtag #PodcastFacilitair!

Waar wil jij graag meer over horen?

We zijn benieuwd over welke onderwerpen jij meer zou willen horen. Ideeën mail je naar fmn@fmn.nl