AGENDA

| Nog niet bekend

BBQ Community Hospitality

Meer informatie volgt later.

| Nog niet bekend

EXPERT middag FMN Community Hospitality

Meer informatie volgt later.

| Volgt nog

FMN Community M&O

Meer informatie volgt later

| Wageningen Universiteit (Gebouw 115)

Hackathon CO2-reductie door technologie

In Parijs is door 195 landen een verdrag getekend om binnen de 2 graden opwarming van de aarde te blijven in 2030. Wetenschappers berekenden dat we nog maar 10 jaar de tijd hebben om onze CO2 terug te dringen, voordat de mens niet meer kan ingrijpen in het angstaanjagende toekomstbeeld - vergaande klimaatverandering. Het is dus tijd voor echte actie, aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot ons vastgoed en het gebruik ervan (FM).

| Miele Experience Center

FMN Masterclass: 'Duurzaam presteren'

Topsport versus business. Hoe werk ik samen? Wat kunnen we leren uit de sportwereld over succesvol samenwerken en topprestaties neerzetten in teamverband? Floris Evers spreekt over dit onderwerp door gebeurtenissen uit de sport, filosofie en psychologie te vertalen naar het bedrijfsleven.

| Miele Experience Center

Strategische sessie FMN Businessclub

Meer informatie volgt later

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties'

Zo’n 85 procent van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijzen spectaculair. De piek ligt rond 2035. De komende decennia zijn de oudste generaties de grootste en de jongste de kleinste. De vraag rijst hoe je met een vergrijzende organisatie bij de tijd blijft. Afgeleide vragen zijn: hoe benutten we de toenemende ervaring eigentijds? Hoe voorkomen we dat de jongste generatie met haar natuurlijke vernieuwingsdrang vastloopt in de bestaande cultuur? Wat is leiderschap en verandermanagement ‘van deze tijd’? 

| Regardz La Vie Utrecht

FMN 8-daagse opleiding: ‘Kanteling van FM-vak naar FM-markt’

FMN organiseert in samenwerking met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) de 8-daagse opleiding ‘Kanteling van FM-vak naar FM-markt’. De opzet van deze opleiding is radicaal anders en disruptief. Doel is dat cursisten onderdeel kunnen zijn van ‘de Kanteling’ die op dit moment plaatsvindt in de markt. Dat betekent uit je vakmatige comfortzone komen en kennismaken met ‘de andere vraag’ van interne en externe opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers.

| Rabobank

FMN Community Oost-Nederland: bedrijfsbezoek Rabobank

Thema: facilitaire uitbesteding. Nadere informatie volgt.

| Nog niet bekend

Green Buildings Congres: ABN AMRO Innovation Challenge

Maak kennis met de beste vernieuwers op het gebied van duurzame gebouwen. Sta versteld van de nieuwste groene gebouwconcepten. Laat je inspireren door state-of-the-art toepassingen van startups. In 1 middag alle duurzame gebouwen innovaties op een presenteerblaadje: dat is de CFP ABN AMRO Innovation Challenge.

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Listig in lastige situaties'

Managers weten dat mensen het vaak (hartstochtelijk) met elkaar oneens zijn. Hoe kun je patstellingen doorbreken? Niet door emotioneel te worden, noch door spontaan of primair te reageren (wat voor velen een ‘natuurlijke’ handelswijze is). Daar komt nog bij dat Nederlanders vaak bot overkomen. Door tact en diplomatie in te zetten, kun je openingen creëren waar dat anders niet mogelijk blijkt. Je kunt hiermee onder andere onderhandelingen gunstig beïnvloeden en conflicten beëindigen.

| Bruinsma Natuurlijk

FMN Partner Event: Amazing Green Creations

Bruinsma Natuurlijk viert op donderdag 5 oktober haar 60 jarig bestaan met het spetterende event ‘Amazing Green Creations 2017’. Het thema The way to create a healthy and pleasant workspace zal als rode draad door het event lopen.

| Avans Hogeschool

FMN Workshop 'Pionier - Vernieuwing en waardecreatie binnen handbereik'

Innovatiestrateeg Arjan Polhuijs en oprichter van Flare daagt je uit om vanuit jouw persoonlijke vakgebied voor een onbekende, maar betere wereld te gaan: door als een pionier te durven geloven, verbinden, creëren, en het ook gewoon echt te doen.

| Nog niet bekend

ARTIKEL middag FMN Community Hospitality

Meer informatie volgt later.

| Miele Experience Centre

FMN Masterclass 'Neuroleiderschap - Leiderschap met het brein in gedachten'

Deze tijd vraagt om een ander type leiders en managers. Leiders die de mens centraal stellen en die weten hoe ze met mensen om moeten gaan en mensen kunnen laten groeien. Managers die zich onderscheiden door waardengedreven leiderschap. Hoe je zo'n leider kunt worden, is echter nog vaak niet duidelijk. Hoe zorg je er daadwerkelijk voor dat je ander gedrag ontwikkelt, zonder dat we verzanden in wollige, vage begrippen? En hoe zorg je ervoor dat dit andere gedrag ook blijvend ander gedrag is?

| Nog niet bekend

FMN Community M&O

Meer informatie volgt later.

World Workplace

Dutch & World Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

FMN op Dutch Design Week

Meer informatie volgt later.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap I - Niemand is belangrijker dan het team’

Militair leiderschap is binnen de Nederlandse krijgsmacht en met name binnen de Landmacht gebaseerd op de beginselen van Mission Command, oftewel: ‘opdrachtgerichte commandovoering’. Veel buitenstaanders hebben bij het begrip ‘leger’ en het woord ‘opdrachtgericht’ het beeld van een hiërarchische organisatie met directief leiderschap. Het tegendeel is echter waar.

| Nog niet bekend

TOOL middag FMN Community Hospitality

Meer informatie volgt later.

| Nog niet bekend

Facto Middag Congres

Datum onder voorbehoud

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Versterken van de innovatie-mindset’

In deze sessie beantwoordt Jeff Gaspersz (Professor of Innovation, Nyenrode Business Universiteit en Director Cadenza Innovation) de vraag: ‘Wat zijn effectieve acties om een innovatie-mindset in jouw organisatie, team en bij jezelf te versterken?’ Een mindset waarmee permanent nieuwe mogelijkheden voor verbeteringen en vernieuwingen zijn te ontdekken en te benutten. Wat vraagt dat van medewerkers en leidinggevenden? En hoe is daarmee de innovatiekracht te versterken?

FMN 5-daagse studiereis Dubai & Abu Dhabi

Vorig jaar organiseerde FMN voor het eerst een facilitaire studiereis naar Dubai & Abu Dhabi. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van de deelnemers organiseert FMN ook dit najaar weer een bijzondere facilitaire trip naar de Golfregio.

FMN Connect XL Congres

Meer informatie volgt

| Nog niet bekend

FMN Algemene ledenvergadering

Meer informatie volgt later.

| Nog niet bekend

Bachelor en master scriptieprijzen 2017

Zit jij in de afstudeerfase van je bachelor- of masterstudie Facility Management? Dan kun je meedingen naar de scriptieprijs voor de beste FM Bachelor of de beste FM Master student die jaarlijks wordt uitgereikt door het LOOFD in samenwerking met FMN. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geheel verzorgde reis naar het eerstvolgende EuroFM/IFMA European Facility Management Conference (EFMC).

| Hogeschool Inholland

FMN Workshop ‘Verhoog je gunfactor – In drie stappen naar zakelijk succes’

In deze workshop behandelen we salesmodellen, processen en systemen, maar gaan ook zelf aan de slag. Onderdeel van de workshop is dat – zij die willen – het product of dienst van hun eigen bedrijf of bedrijfsidee kunnen pitchen. Heb je een startup en zoek je krachtige, waardevolle feedback? Dit is je kans.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap II - Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer’

Deze masterclass gaat over hoe traditioneel management zichzelf in de staart bijt als het gaat om het nemen van meer verantwoordelijkheid bij medewerkers en wat je vandaag de dag in moet zetten om vanuit een andere mindset je medewerkers te empoweren.

FMN Community M&O

Meer informatie volgt later.