AGENDA

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: 'Business Spiritualiteit'

Hoe combineer je een corporatieve deskundigheid met corporatieve spiritualiteit? Business Spiritualiteit gaat om goed zakendoen, met een deskundige aanpak vanuit een sterke bezieling en een goede samenwerking op basis van idealen.Business Spiritualiteit is succesvol door deskundigheid vanuit bezieling. Maar nooit religieus, esoterisch of zweverig. Het is realistisch en tegelijk idealistisch.Succesvolle ondernemingen beschikken zowel over corporatieve deskundigheid als over corporatieve spiritualiteit. Of noem het teamgeest, voor een eerste herkenning.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: Hoe speel je in op de transitie naar een duurzame maatschappij?

Hoe kunnen koplopers in schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen dienen als succesvol voorbeeld voor andere organisaties? Hoe spelen zij succesvol in op de grote duurzaamheidsuitdagingen waarvoor we staan? In deze Masterclass wordt de transitieaanpak geïntroduceerd: een manier om ruimte te creëren voor fundamentele verandering binnen sectoren.

| Royal Haskoning DHV

FMN-symposium: 'Verduurzamen gebouwen: wat, waarom en hoe?'

Het gebruik en het bezit van gebouwen vraagt om invulling van de verantwoordelijkheid van eigenaar, gebruiker en gebruiker-eigenaar. En daarmee van de facility manager en diens vastgoed- of assetmanager (in-extern) ten aanzien van het versneld terugdringen van de consumptie van fossiele brandstoffen. In gewone-mensen-taal: 'Hoe isoleren we onze gebouwen? Hoe zorgen we ervoor dat onze gebouwinstallaties minder energie verbruiken? Hoe komen we van het gas af en hoe doen we dat in een toekomstgerichte samenhang?' Deze vragen komen aan de orde op het symposium van de FMN-expertgroep Vastgoed van de Toekomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op 14 maart 2018 vanaf 15.30 uur in Amersfoort.

| Landgoed de Horst

FMN 24-uursopleiding: ‘Integraal Samenwerken in Beheer en Onderhoud'

Hoe kan het Beheer en Onderhoud van vastgoed meerjarig en integraal worden uitbesteed? Hoe kun je de ketensamenwerking zo organiseren dat de integraliteit in de samenwerking wordt geborgd? Welke contract- en samenwerkingsvormen kunnen daarbij worden ingezet? Wat betekent dat voor de rol van de opdrachtgevers en de leveranciers?

| BlueCity

FMN levert in samenwerking met PHI Factory: “MASTERCLASS CIRCULAIR FM”

Aan de slag met het onderwerp circulaire economie, maar geen idee wat een circulaire economie nou precies is en welke kansen dit biedt voor Facility Management? Deze masterclass geeft je handvatten om uit de startblokken te komen!

| De Metaal Kathedraal

JPV Festival 2018

Het thema van dit jaar is Resilient Environment. Snelle technologische ontwikkelingen zijn op dit moment een gegeven maar hoe gaan we hiermee om en wat voor effect heeft het op onze planeet? Hoe zetten we technologie in om tot een veerkrachtige en weerbare leefomgeving te komen? Deze vragen worden beantwoord op het JPV Festival 2018.

| Sportcentrum Papendal

Gastvrijheid en Topsport, altijd voor de winst!

De FMN Hospitality Community nodigt je graag uit voor een middag vol topsport in een inspirerende omgeving!In het hotel van Sportcentrum Papendal gaan we graag met elkaar in gesprek over de combinatie tussen gastvrijheid en topsport. Een topsportchef gaat ons meenemen in de wereld van voeding. Van welke ingrediënten gaan mensen beter presteren en hoe kunnen we dit vertalen naar het facilitaire werkveld?

| Regardz La Vie

FM: Het Vak, De Kanteling en De Toekomst

Kanteling van FM-vak naar FM-marktDe inzet van technologie en een wend- en weerbaar FM domineren de komende jaren de facilitaire agenda. Maatschappelijk, commercieel en technologisch kantelen de verdienmodellen van vakkennis naar marktkennis. Opdrachtgevers en eindgebruikers van FM verwachten een visie op gezondheid, circulariteit en informatie op de werkplek.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: Leiderschapslessen uit films, wat leren we van 'goede' & 'foute' leiders?

Films, documentaires en series bieden vele ervaringen en inzichten die de ontwikkeling van leiderschap kunnen versterken. Het zijn bijzonder krachtige middelen om leiders op een toegankelijke en tegelijkertijd indringende manier te confronteren met hun rolmodellen. Ze inspireren en geven veel gespreksstof over wat effectief leiderschap en teamwork is en wat juist niet.

| RAI

Building Holland

Building Holland is hét 3-daagse innovatie event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI Amsterdam. 15.000 bezoekers en 230 standhouders komen van 17 t/m 19 april 2018 samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: 'Normalisatie als strategisch instrument: het WOW-effect!'

Eenduidige afspraken over werkmethodes zijn essentieel voor het delen van goede werkpraktijken en optimale veiligheid op de werkvloer. In een inleidende inspiratiesessie zal normalisatie en de rol van NEN en ISO aan de hand van voorbeelden op het gebied van Human Resource Management uitgelegd worden. Met name de nieuwe norm ISO/TR 30406:2017 "Management van duurzame inzetbaarheid voor organisaties" zal hierbij aan bod komen.

| Casa Llotja del Mar

World Workplace Europe 2018

World Workplace Europe vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 mei 2018 in Casa Llotja del Mar, gelegen aan de kust in het historische centrum van Barcelona. Het monumentale gebouw ligt op loopafstand van het Bárrio Gotico, het hart van Barcelona. Het evenement bestaat uit een dynamische conferentie en expo voor facility managers. De organisatie is in handen van de International Facility Management Association (IFMA) in samenwerking met de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: De kracht van platformstrategie: Nieuwe verdienmodellen

Nieuwe business concepten gaan uit van tussenpersonen die aanbod en vraag bij elkaar brengen. Ontmoetingsplaatsen voor selectie, “matching” en communicatie. Voorbeelden zijn AirBnB, Uber, maar ook Amazon.com en Aliexpress, Thuisbezorgd.nl en Bol.com.

CFP Facility Open

Dit jaar wordt alweer de 14e editie van de CFP Facility Open georganiseerd. Het belooft weer een leuke zeildag te worden. Na het grote succes van vorig jaar is wederom gekozen om de Facility Open in Muiden te organiseren. Deelnemers van de vorige editie waren zeer enthousiast over deze bijzondere locatie. Graag willen we er dit jaar samen weer een bijzondere belevenis van maken, met een hoop gezelligheid. Staat u dit jaar ook aan de startlijn met uw eigen team?

| RAI

Provada

Provada is de grootste vastgoedbeurs in Nederland. Provada is een driedaags netwerkevent met verscheidene bijeenkomsten in fora, op themapleinen, in zalen en uiteraard op de stands. Met de focus op trends & innovaties en een goed netwerk van deskundigen, presenteert Provada een maximale beleving op de beursvloer. Meer dan 24.000 vastgoedprofessionals bezoeken Provada voor kennis, inspiratie en voor de vele netwerkgelegenheden.

| Sofia Event Center

EFMC 2018

For the EFMC 2018 the conference organization has taken a fresh approach by consolidating the EFMC with the EuroFM Research Symposium, creating one holistic platform for all FM researchers, practitioners and educators to share their work. As such, researchers, practitioners and educators will all have the opportunity to submit presentations, poster presentations and/or papers. Facility Management takes this opportunity to make the difference by means of the facility manager who is driven to accomplish change within a daily work environment. EFMC today aspires to be the pillar enabling Facility Management to bring about FM benefits by telling FM stories to the world to make EFMC delegates aware of the important role Facility Management can fulfil.

| Hotel Van der Valk Veenendaal

Facto Congres 2018

Programma volgt nog.

| Van Nelle Fabriek

Design District

Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: Angstcultuur: Durf jij je mond open te trekken?

Het begrip duikt steeds vaker op, maar wat is eigenlijk de definitie van een angstcultuur? Hoe herken je het en hoe maak je het bespreekbaar? De focus van deze inspiratiesessie ligt op de rol van interimmanagers bij het herkennen en aanpakken van angstcultuur.

Green Buildings Congres 2018

Programma volgt nog.

| Brabanthallen

Facility for Future 2018: een boost voor het nieuwe facilitaire DNA

Facility for Future, hét driedaagse inspiratie-event voor facilitaire vernieuwers, opent op 19 september 2018 voor de tweede keer haar deuren. In een hoogwaardige ambiance en met aansprekende nationale en internationale sprekers van zowel binnen als buiten het vakgebied, is dit event met een extra side-event een ‘must’ voor alle vernieuwers en andere betrokkenen rondom het faciliteren van de werkplek en de werkomgeving van morgen.

IFMA's World Workplace

The most all-encompassing learning and networking event on facilities and how to manage them. Immerse yourself in all things FM — from groundbreaking discoveries impacting the industry, to achievable strategies for your daily to-do list. Discover a new way to do it, a different place to source it, a cool tool to fix it or an action plan to solve it. Whatever your “it” is, pursue, perfect or attain it at World Workplace.

Dutch Design Week

9 dagen lang presenteert DDW op 110 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.