AGENDA

| Zorgspectrum, locatie De Geinsche Hof

FMN Community Hospitality: EXPERT-middag

De Hospitality Community van FMN zet zich graag in om haar kennis en kunde over gastvrijheid te delen met organisaties. Dit programma willen we graag met jou gaan onderzoeken op vrijdag 1 september bij Zorgspectrum, locatie De Geinsche Hof.

| Eindhoven Airport

FMN Community M&O: bezoek Eindhoven Airport

FMN Community Management & Organisatie brengt dinsdag 5 september een bezoek aan Eindhoven Airport. Deze luchthaven groeit naar een kleine 43.000 vliegbewegingen en 5,5 miljoen passagiers in 2020. Speerpunten voor de komende jaren zijn: commercie, operational excellence, innovatie & technologie en draagvlak voor verdere groei. Olaf Broeders, Head of Projects & Facilities bij Eindhoven Airport, geeft een presentatie. Ook een rondleiding staat op het programma.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass: 'Duurzaam presteren'

Topsport versus business. Hoe werk ik samen? Wat kunnen we leren uit de sportwereld over succesvol samenwerken en topprestaties neerzetten in teamverband? Floris Evers spreekt over dit onderwerp door gebeurtenissen uit de sport, filosofie en psychologie te vertalen naar het bedrijfsleven.

| Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO

Actieve ledenactiviteit

EXCLUSIEF VOOR ACTIEVE LEDEN. Eén keer per jaar organiseren we een activiteit voor de actieve leden van FMN. Zij zijn het die in belangrijke mate zorgen voor de groei en bloei voor onze vereniging.

| Miele Experience Center

FMN Businessclub: strategische sessie

Strategische Lunchsessie voor de leden van de FMN Business Club.

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties'

Zo’n 85 procent van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijzen spectaculair. De piek ligt rond 2035. De komende decennia zijn de oudste generaties de grootste en de jongste de kleinste. De vraag rijst hoe je met een vergrijzende organisatie bij de tijd blijft. Afgeleide vragen zijn: hoe benutten we de toenemende ervaring eigentijds? Hoe voorkomen we dat de jongste generatie met haar natuurlijke vernieuwingsdrang vastloopt in de bestaande cultuur? Wat is leiderschap en verandermanagement ‘van deze tijd’? 

| Regardz La Vie Utrecht

FMN 8-daagse opleiding: ‘Kanteling van FM-vak naar FM-markt’

FMN organiseert in samenwerking met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) de 8-daagse opleiding ‘Kanteling van FM-vak naar FM-markt’. De opzet van deze opleiding is radicaal anders en disruptief. Doel is dat cursisten onderdeel kunnen zijn van ‘de Kanteling’ die op dit moment plaatsvindt in de markt. Dat betekent uit je vakmatige comfortzone komen en kennismaken met ‘de andere vraag’ van interne en externe opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers.

Dutch Green Building Week (DGBW)

De zevende editie van de Dutch Green Building Week vindt plaats van 25 tot 29 september 2017. De week staat in het teken van het thema ‘Meters maken voor het klimaat’ en sluit aan bij de World Green Building Week. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten in de ‘vitrine’. Samen bundelen zij hun krachten en wijzen ze op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

| Circl (ABN Amro)

CFP Green Buildings Congres 'ABN AMRO Innovation Challenge 2017'

Gastheer Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO, ontvangt de bezoekers van het congres op 27 september in Circl, hun nagelnieuwe circulaire paviljoen op de Zuidas. Circl is duurzaam van ontwerp en fundering tot en met de exploitatie. Alleen daarom al kom je natuurlijk naar het Green Buildings Congres! Daar kun je dan meteen kennis maken met de beste vernieuwers op het gebied van duurzame gebouwen.

| Rabobank Apeldoorn

FMN Community Oost-Nederland: Integraal Facilitair Management in de praktijk

Op woensdag 27 september aanstaande organiseert FMN Community Oost-Nederland een kennis- en netwerksessie rondom het thema ‘Integraal Facilitair Management; de uitbesteding van de soft- en hard services’.  Deze middag vindt plaats bij Rabobank Apeldoorn. Graag bieden wij de Vrienden van de Community een gastvrij welkom op deze locatie.

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Listig in lastige situaties'

Managers weten dat mensen het vaak (hartstochtelijk) met elkaar oneens zijn. Hoe kun je patstellingen doorbreken? Niet door emotioneel te worden, noch door spontaan of primair te reageren (wat voor velen een ‘natuurlijke’ handelswijze is). Daar komt nog bij dat Nederlanders vaak bot overkomen. Door tact en diplomatie in te zetten, kun je openingen creëren waar dat anders niet mogelijk blijkt. Je kunt hiermee onder andere onderhandelingen gunstig beïnvloeden en conflicten beëindigen.

| Landgoed Duin & Kruidberg

FMN Bootcamp Hospitality

In deze 3-daagse bootcamp (waarvan 1 terugkomdag) leer je in sneltreinvaart jouw gastvrije ambities waar te maken. Samen met deskundige trainers stel je persoonlijke doelen vast om deze vervolgens ook te gaan halen. De bootcamp, inclusief overnachting, is gesitueerd op de inspirerende locatie Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Een klassiek-historisch landhuis met een sfeervolle Engelse landgoedtuin. Deze intensieve training neemt jou als professional in een facilitaire omgeving mee in de wereld van hospitality. Tijdens de bootcamp staat de toepasbaarheid centraal en theorie en praktijk wisselen elkaar in een prettig, interactief tempo af.

| Bruinsma Natuurlijk

FMN Partner Event: Amazing Green Creations

Bruinsma Natuurlijk viert op donderdag 5 oktober haar 60 jarig bestaan met het spetterende event ‘Amazing Green Creations 2017’. Het thema The way to create a healthy and pleasant workspace zal als rode draad door het event lopen.

| Avans Hogeschool

FMN Workshop: 'Pionier - Vernieuwing en waardecreatie binnen handbereik'

Innovatiestrateeg Arjan Polhuijs en oprichter van Flare daagt je uit om vanuit jouw persoonlijke vakgebied voor een onbekende, maar betere wereld te gaan: door als een pionier te durven geloven, verbinden, creëren, en het ook gewoon echt te doen.

| Nog niet bekend

FMN Community Hospitality: ARTIKEL-middag

Schrijf mee met onze opinie op gastvrijheid in FM. De artikel-middag van 2016 heeft een waardevol artikel opgeleverd ‘de 7 hospitalitytrends in FM’. Dit artikel is in meerdere tijdschriften gepubliceerd. Ook dit jaar hebben we de ambitie om een relevant en waarde toevoegend artikel met elkaar te schrijven en te publiceren. De concept-titel waar vanuit we gaan vertrekken is: ‘Gastvrijheid is geen likje verf’. Samen een artikel schrijven is een bijzondere ervaring waarin je eigen kennis en gezichtspunten aangescherpt en getriggerd worden. Ga je de uitdaging aan?

| Miele Experience Centre

FMN Masterclass 'Neuroleiderschap - Leiderschap met het brein in gedachten'

Deze tijd vraagt om een ander type leiders en managers. Leiders die de mens centraal stellen en die weten hoe ze met mensen om moeten gaan en mensen kunnen laten groeien. Managers die zich onderscheiden door waardengedreven leiderschap. Hoe je zo'n leider kunt worden, is echter nog vaak niet duidelijk. Hoe zorg je er daadwerkelijk voor dat je ander gedrag ontwikkelt, zonder dat we verzanden in wollige, vage begrippen? En hoe zorg je ervoor dat dit andere gedrag ook blijvend ander gedrag is?

| Nog niet bekend

FMN Community M&O

Meer informatie volgt later.

| Art Centre

Congres Code Verantwoordelijk Marktgedrag 2017

Kwaliteit en prijs in balans: goed voor mens en markt. Laat u inspireren op het congres van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag 2017.

| George R. Brown Convention Center

World Workplace

Dutch & World Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

FMN op Dutch Design Week

Meer informatie volgt later.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap I - Niemand is belangrijker dan het team’

Militair leiderschap is binnen de Nederlandse krijgsmacht en met name binnen de Landmacht gebaseerd op de beginselen van Mission Command, oftewel: ‘opdrachtgerichte commandovoering’. Veel buitenstaanders hebben bij het begrip ‘leger’ en het woord ‘opdrachtgericht’ het beeld van een hiërarchische organisatie met directief leiderschap. Het tegendeel is echter waar.

| BCN Rotterdam

FMN Masterclass: 'De Customer Journey in FM'

“De weg naar een unieke klantbeleving” De Customer Journey’ is de basis van het ontwerp van dienstverlening vanuit het perspectief van de klantbeleving. Waar begint de Customer journey? En wanneer eindigt de Customer Journey? Met deze masterclass ontwikkelt u nieuwe proposities, betere service en versterkt u zich om met onze expertise om daar vorm en uitvoering aan te geven.

| Nog niet bekend

FMN Community Hospitality: TOOL-middag

Met verschillende Tools heb je ook verschillende resultaten. In deze middag willen we je een diversiteit aan tools laten zien en ervaren. Hoe kan je gastvrijheid meten? Welke methodes zijn er om mensen gastvrijer te laten samenwerken? Hoe gastvrij is jouw team? Heb je zelf een tool/methode die heeft gewerkt binnen jouw organisatie en wil je deze met andere facilitaire professionals delen? Dit is het moment!

| Nog niet bekend

Facto Middagcongres

Datum onder voorbehoud

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Versterken van de innovatie-mindset’

In deze sessie beantwoordt Jeff Gaspersz (Professor of Innovation, Nyenrode Business Universiteit en Director Cadenza Innovation) de vraag: ‘Wat zijn effectieve acties om een innovatie-mindset in jouw organisatie, team en bij jezelf te versterken?’ Een mindset waarmee permanent nieuwe mogelijkheden voor verbeteringen en vernieuwingen zijn te ontdekken en te benutten. Wat vraagt dat van medewerkers en leidinggevenden? En hoe is daarmee de innovatiekracht te versterken?

FMN 5-daagse studiereis Dubai & Abu Dhabi

Vorig jaar organiseerde FMN voor het eerst een facilitaire studiereis naar Dubai & Abu Dhabi. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van de deelnemers organiseert FMN ook dit najaar weer een bijzondere facilitaire trip naar de Golfregio.

FMN Masterclass: FM in strategisch perspectief

De Masterclass ‘FM in strategisch perspectief’ is een 6 daagse cursus waarbij thema’s worden behandeld waar iedere FM-professional in zijn of haar werk mee te maken krijgt. Actuele FM onderwerpen als strategie, facilitaire regie, samenwerking in de facilitaire keten, gastvrijheid en vastgoedmanagement & duurzaamheid komen uitgebreid aan bod. Na de masterclass ben je in staat om een strategisch plan op te stellen voor jouw eigen organisatie.

FMN Connect XL Congres

Meer informatie volgt

| Nog niet bekend

FMN Algemene ledenvergadering

Meer informatie volgt later.

| Nog niet bekend

Bachelor en master scriptieprijzen 2017

Zit jij in de afstudeerfase van je bachelor- of masterstudie Facility Management? Dan kun je meedingen naar de scriptieprijs voor de beste FM Bachelor of de beste FM Master student die jaarlijks wordt uitgereikt door het LOOFD in samenwerking met FMN. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geheel verzorgde reis naar het eerstvolgende EuroFM/IFMA European Facility Management Conference (EFMC).

| Hogeschool Inholland

FMN Workshop ‘Verhoog je gunfactor – In drie stappen naar zakelijk succes’

In deze workshop behandelen we salesmodellen, processen en systemen, maar gaan ook zelf aan de slag. Onderdeel van de workshop is dat – zij die willen – het product of dienst van hun eigen bedrijf of bedrijfsidee kunnen pitchen. Heb je een startup en zoek je krachtige, waardevolle feedback? Dit is je kans.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap II - Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer’

Deze masterclass gaat over hoe traditioneel management zichzelf in de staart bijt als het gaat om het nemen van meer verantwoordelijkheid bij medewerkers en wat je vandaag de dag in moet zetten om vanuit een andere mindset je medewerkers te empoweren.

FMN Community M&O

Meer informatie volgt later.

| Vitra

FMN Basistraining: ‘Breeam-NL In Use voor facilitair management’

In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) heeft FMN de basistraining ‘Breeam-NL In Use’ ontwikkeld. Van facility management wordt in toenemende mate verwacht dat wordt meegedacht met de kernwaarden van de corebusiness. Met name op het gebied van duurzaamheid. Bij het in beeld brengen (en verbeteren) van de mate van duurzaamheid van een bestaand gebouw, bekleedt de facility manager een sleutelpositie. Daarnaast wordt een innoverende bijdrage verwacht bij onder andere de meerjaren-onderhoudsprogramma’s (MJOP).

| RAI Amsterdam

Horecava 2018