AGENDA

Dutch & World Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

| Venture Café

Break Out: 100% circular facility management

Yvette Watson (PHI Factory en FMN Expertgroep Circulaire en Inclusieve economie) host op dinsdag 24 oktober 2017 tijdens Venture Café een breakout over de kansen van 100% circulair facility management. Doel is om de grootste uitdagingen boven tafel te krijgen. Deze uitdagingen vormen de basis voor een dynamisch innovatieprogramma om samen met partners te ontwikkelen naar circulair facility management. 

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap I - Niemand is belangrijker dan het team’

Militair leiderschap is binnen de Nederlandse krijgsmacht en met name binnen de Landmacht gebaseerd op de beginselen van Mission Command, oftewel: ‘opdrachtgerichte commandovoering’. Veel buitenstaanders hebben bij het begrip ‘leger’ en het woord ‘opdrachtgericht’ het beeld van een hiërarchische organisatie met directief leiderschap. Het tegendeel is echter waar.

| BCN Rotterdam

FMN Masterclass: 'De Customer Journey in FM'

“De weg naar een unieke klantbeleving” De Customer Journey’ is de basis van het ontwerp van dienstverlening vanuit het perspectief van de klantbeleving. Waar begint de Customer journey? En wanneer eindigt de Customer Journey? Met deze masterclass ontwikkelt u nieuwe proposities, betere service en versterkt u zich om met onze expertise om daar vorm en uitvoering aan te geven.

| RDM Rotterdam

Yask: Freaky Trendnight

Voor het derde jaar op rij organiseert FMN-partner Yask een event in het teken van trends en de invloed op facility management. Dit jaar nodigt de organisatie haar klanten en relaties uit voor een bloedstollend avondprogramma op donderdag 2 november 2017: ‘Yask’s Freaky Trendnight’. Dit event wordt gehouden bij dé hotspot voor innovatie in de Rotterdamse haven: RDM Rotterdam.

| ROC Nieuwegein

FMN Community Hospitality: TOOL-middag

Met verschillende Tools heb je ook verschillende resultaten. In deze middag willen we je een diversiteit aan tools laten zien en ervaren. Hoe kan je gastvrijheid meten? Welke methodes zijn er om mensen gastvrijer te laten samenwerken? Hoe gastvrij is jouw team? Heb je zelf een tool/methode die heeft gewerkt binnen jouw organisatie en wil je deze met andere facilitaire professionals delen? Dit is het moment!

| Creative Valley | Youmeet

FMN Businessclub meeting met Hans Böhm

Het bestuur van FMN organiseert samen met de Expertgroep Mensgerichte Werkomgeving een besloten eerste bijeenkomst met een toelichting op de nog op te richten Business Club voor executives. Het doel van deze nieuw op te richten Business Club, met welke voorwaarden en vooral de discussie over hoe de potentiële leden deel zouden willen nemen, met wie en welk programma komen deze bijeenkomst aan de orde.

| Van der Valk Veenendaal

Facto Middagcongres 'Best Value: herken de juiste leverancier'

In dit middagcongres komen de ervaringen van 10 jaar BVP van facilitaire dienstverlening aan de orde. Doel: een eerlijk beeld geven van Best Value. Want de Best Value-methodiek is beslist geen ‘wondermiddel’ dat altijd werkt, maar bij een goede toepassing biedt het enorme kansen.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Versterken van de innovatie-mindset’

In deze sessie beantwoordt Jeff Gaspersz (Professor of Innovation, Nyenrode Business Universiteit en Director Cadenza Innovation) de vraag: ‘Wat zijn effectieve acties om een innovatie-mindset in jouw organisatie, team en bij jezelf te versterken?’ Een mindset waarmee permanent nieuwe mogelijkheden voor verbeteringen en vernieuwingen zijn te ontdekken en te benutten. Wat vraagt dat van medewerkers en leidinggevenden? En hoe is daarmee de innovatiekracht te versterken?

| Vitra

FMN Basistraining: ‘Breeam-NL In Use voor facilitair management’

In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) heeft FMN de basistraining ‘Breeam-NL In Use’ ontwikkeld. Van facility management wordt in toenemende mate verwacht dat wordt meegedacht met de kernwaarden van de corebusiness. Met name op het gebied van duurzaamheid. Bij het in beeld brengen (en verbeteren) van de mate van duurzaamheid van een bestaand gebouw, bekleedt de facility manager een sleutelpositie. Daarnaast wordt een innoverende bijdrage verwacht bij onder andere de meerjaren-onderhoudsprogramma’s (MJOP).

FMN Masterclass: FM in strategisch perspectief

De Masterclass ‘FM in strategisch perspectief’ is een 6 daagse cursus waarbij thema’s worden behandeld waar iedere FM-professional in zijn of haar werk mee te maken krijgt. Actuele FM onderwerpen als strategie, facilitaire regie, samenwerking in de facilitaire keten, gastvrijheid en vastgoedmanagement & duurzaamheid komen uitgebreid aan bod. Na de masterclass ben je in staat om een strategisch plan op te stellen voor jouw eigen organisatie.

| Hogeschool Inholland

FMN Algemene Ledenvergadering

Meer informatie volgt.

| Hogeschool Inholland

Bachelor en master scriptieprijzen 2017

Zit jij in de afstudeerfase van je bachelor- of masterstudie Facility Management? Dan kun je meedingen naar de scriptieprijs voor de beste FM Bachelor of de beste FM Master student die jaarlijks wordt uitgereikt door het LOOFD in samenwerking met FMN. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geheel verzorgde reis naar het eerstvolgende EuroFM/IFMA European Facility Management Conference (EFMC).

| Hogeschool Inholland

FMN Workshop ‘Verhoog je gunfactor – In drie stappen naar zakelijk succes’

In deze workshop behandelen we salesmodellen, processen en systemen, maar gaan ook zelf aan de slag. Onderdeel van de workshop is dat – zij die willen – het product of dienst van hun eigen bedrijf of bedrijfsidee kunnen pitchen. Heb je een startup en zoek je krachtige, waardevolle feedback? Dit is je kans.

| Van der Valk

Facto middagcongres ‘Technologie in FM – Trends, kansen, toepassingen’

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, ook – of misschien al helemaal – op het gebied van werk en de werkomgeving. Binnen het facilitaire werkveld wordt meer en meer de ‘sense of urgency’ gevoeld om met deze ontwikkelingen aan de slag te gaan.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap II - Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer’

Deze masterclass gaat over hoe traditioneel management zichzelf in de staart bijt als het gaat om het nemen van meer verantwoordelijkheid bij medewerkers en wat je vandaag de dag in moet zetten om vanuit een andere mindset je medewerkers te empoweren.

FMN Community M&O

Meer informatie volgt later.

| Vitra

FMN Basistraining: ‘Breeam-NL In Use voor facilitair management’

In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) heeft FMN de basistraining ‘Breeam-NL In Use’ ontwikkeld. Van facility management wordt in toenemende mate verwacht dat wordt meegedacht met de kernwaarden van de corebusiness. Met name op het gebied van duurzaamheid. Bij het in beeld brengen (en verbeteren) van de mate van duurzaamheid van een bestaand gebouw, bekleedt de facility manager een sleutelpositie. Daarnaast wordt een innoverende bijdrage verwacht bij onder andere de meerjaren-onderhoudsprogramma’s (MJOP).

| RAI Amsterdam

Horecava 2018