AGENDA

| Landgoed de Horst & Lokaal Victoria

FMN Praktijkopleiding 'Integraal samenwerken in beheer en onderhoud'

Hoe kan het beheer en onderhoud van vastgoed meerjarig en integraal worden uitbesteed? Welke contract- en samenwerkingsvormen kunnen daarbij worden ingezet? Hoe kun je de ketensamenwerking zo organiseren dat de integraliteit in de samenwerking wordt geborgd? Wat betekent dat voor de rol van de opdrachtgevers en de leveranciers?

World Workplace Europe

World Workplace Europe wordt georganiseerd door de International Facility Management Association (IFMA) in samenwerking met de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Meer informatie volgt binnenkort.

| RAI Amsterdam, Holland Complex

PROVADA 2017

PROVADA is de grootste vastgoedbeurs in Nederland. Het driedaagse netwerkevent omvat verscheidene bijeenkomsten in fora, op themapleinen, in zalen en uiteraard op de stands. Met de focus op trends en innovaties en een goed netwerk van deskundigen, presenteert PROVADA een maximale beleving op de beursvloer. Meer dan 23.000 vastgoedprofessionals bezoeken het event voor kennis, inspiratie en voor de vele netwerkgelegenheden.

| Strijp-S

FMN Community Management & Organisatie: bezoek Strijp-S

Strijp-S in Eindhoven staat bekend als het voormalige bedrijventerrein van elektronicaconcern Philips. De karakteristieke gebouwen worden tegenwoordig gebruikt door kleine, creatieve bedrijfjes – vaak ZZP’ers – die hier ieder hun eigen ruimte hebben, maar ook gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen. Daarnaast zijn in Strijp-S woningen gevestigd. Het is een levendige buurt, omdat er ook veel activiteiten plaatsvinden.

| Hogeschool Inholland

FMN Masterclass: 'Ondernemershout bestaat niet'

Ondernemen gaat vaak gepaard met druk, stress, gemiste doelen, teveel prioriteiten, teveel ‘moeten’ en twijfel over de juiste koers. Om nog maar te zwijgen van de moeite die het soms kost om een gestage stroom klanten op gang te houden. Daardoor kun je de indruk krijgen dat ondernemers uit een heel specifiek soort hout gesneden moeten zijn. Niets is minder waar! Spreker Linda laat je zien hoe iedereen moeitelozer een hogere omzet kan draaien. Het zijn slechts zes factoren die grote gevolgen hebben voor het gemak waarmee je het ondernemersspel speelt.

| World Forum

Hospitality on Tour - FMN Hospitality Community

In de snel veranderende en complexe wereld staat Hospitality bij veel organisaties hoog op de agenda. We willen er iets mee, maar wat precies en waarom? Hoe zorgen we dat hospitality echt waarde oplevert, voor zowel klanten, medewerkers als de organisatie? Wat zijn de succesfactoren en welke rol speel je daar zelf in?

| Van Nelle Fabriek

Design District

Op Design District tonen zo’n 160 fabrikanten, agenten, importeurs en ontwerpers hun nieuwste en beste producten op het gebied van meubilair, verlichting, sanitair, materialen, vloeren en textiel. Ook vakbladen, magazines en brancheverenigingen zijn vertegenwoordigd. Een adviescommissie waakt over de kwaliteit van het evenement. De getoonde producten worden geselecteerd op designgehalte en innovatie.

| Van Nelle Fabriek

FMN op Design District

Een samenwerking tussen de FMN Expertgroepen ‘Vastgoed van de Toekomst, ‘Mensgerichte Werkomgeving’ en ‘Circulaire en Inclusieve Economie’ heeft ervoor gezorgd dat er ook dit jaar weer een inspirerend programma klaar staat op Design District. Aan de hand van presentaties en tours zullen we kennis maken met verschillende deelnemers van Design District.

| Hotel van der Valk

Facto Congres

Binnen facility management gaat het steeds vaker om het leveren van innovatieve en excellente dienstverlening in een inspirerende werkomgeving. Wie in staat is om, samen met externe partijen, deze innovatieve en excellente dienstverlening te leveren, zorgt ervoor dat het primaire proces optimaal kan functioneren. Alle reden dus voor een facilitair congres met de titel: ‘Innoveren, Inspireren, Excelleren’.

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Design thinking'

Design Thinking voor aanjagers van slimmere, duurzame en inclusieve innovatie en verandering! Denken en doen als ontwerpers om complexe vraagstukken op te lossen: dat is ‘Design Thinking’. Het wordt steeds vaker ingezet voor het aanpakken van bedrijfsmatige, organisatorische of sociale vraagstukken. Het wordt gezien als de sleutel voor innovatie en verandering.

| Saxion Deventer

FMN Community Oost - FM Carrière event

Op woensdag 14 juni aanstaande organiseert de FMN Community Oost-Nederland het ‘FM Carrière Event. Dit evenement zal plaatsvinden op het Saxion in Deventer en heeft als doel: Studenten facility management direct in contact brengen met organisaties en bedrijven in de Regio Oost-Nederland die de studenten een kickstart kunnen geven door vacatures, stages of traineeships aan te bieden.

| Vitra

FMN Basistraining: ‘Breeam-NL In Use voor facilitair management’

In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) heeft FMN de basistraining ‘Breeam-NL In Use’ ontwikkeld. Van facility management wordt in toenemende mate verwacht dat wordt meegedacht met de kernwaarden van de corebusiness. Met name op het gebied van duurzaamheid. Bij het in beeld brengen (en verbeteren) van de mate van duurzaamheid van een bestaand gebouw, bekleedt de facility manager een sleutelpositie. Daarnaast wordt een innoverende bijdrage verwacht bij onder andere de meerjaren-onderhoudsprogramma’s (MJOP).

| Miele Experience Center

FMN Masterclass: 'Duurzaam presteren'

Topsport versus business. Hoe werk ik samen? Wat kunnen we leren uit de sportwereld over succesvol samenwerken en topprestaties neerzetten in teamverband? Floris Evers spreekt over dit onderwerp door gebeurtenissen uit de sport, filosofie en psychologie te vertalen naar het bedrijfsleven.

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties'

Zo’n 85 procent van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijzen spectaculair. De piek ligt rond 2035. De komende decennia zijn de oudste generaties de grootste en de jongste de kleinste. De vraag rijst hoe je met een vergrijzende organisatie bij de tijd blijft. Afgeleide vragen zijn: hoe benutten we de toenemende ervaring eigentijds? Hoe voorkomen we dat de jongste generatie met haar natuurlijke vernieuwingsdrang vastloopt in de bestaande cultuur? Wat is leiderschap en verandermanagement ‘van deze tijd’? 

| Regardz La Vie Utrecht

FMN 8-daagse opleiding: ‘Kanteling van FM-vak naar FM-markt’

FMN organiseert in samenwerking met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) de 8-daagse opleiding ‘Kanteling van FM-vak naar FM-markt’. De opzet van deze opleiding is radicaal anders en disruptief. Doel is dat cursisten onderdeel kunnen zijn van ‘de Kanteling’ die op dit moment plaatsvindt in de markt. Dat betekent uit je vakmatige comfortzone komen en kennismaken met ‘de andere vraag’ van interne en externe opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers.

| Rabobank

FMN Community Oost-Nederland: bedrijfsbezoek Rabobank

Thema: facilitaire uitbesteding. Nadere informatie volgt.

| Miele Experience Center

FMN Workshop: 'Listig in lastige situaties'

Managers weten dat mensen het vaak (hartstochtelijk) met elkaar oneens zijn. Hoe kun je patstellingen doorbreken? Niet door emotioneel te worden, noch door spontaan of primair te reageren (wat voor velen een ‘natuurlijke’ handelswijze is). Daar komt nog bij dat Nederlanders vaak bot overkomen. Door tact en diplomatie in te zetten, kun je openingen creëren waar dat anders niet mogelijk blijkt. Je kunt hiermee onder andere onderhandelingen gunstig beïnvloeden en conflicten beëindigen.

| Avans Hogeschool

FMN Workshop 'Pionier - Vernieuwing en waardecreatie binnen handbereik'

Innovatiestrateeg Arjan Polhuijs en oprichter van Flare daagt je uit om vanuit jouw persoonlijke vakgebied voor een onbekende, maar betere wereld te gaan: door als een pionier te durven geloven, verbinden, creëren, en het ook gewoon echt te doen.

| Miele Experience Centre

FMN Masterclass 'Neuroleiderschap - Leiderschap met het brein in gedachten'

Deze tijd vraagt om een ander type leiders en managers. Leiders die de mens centraal stellen en die weten hoe ze met mensen om moeten gaan en mensen kunnen laten groeien. Managers die zich onderscheiden door waardengedreven leiderschap. Hoe je zo'n leider kunt worden, is echter nog vaak niet duidelijk. Hoe zorg je er daadwerkelijk voor dat je ander gedrag ontwikkelt, zonder dat we verzanden in wollige, vage begrippen? En hoe zorg je ervoor dat dit andere gedrag ook blijvend ander gedrag is?

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap I - Niemand is belangrijker dan het team’

Militair leiderschap is binnen de Nederlandse krijgsmacht en met name binnen de Landmacht gebaseerd op de beginselen van Mission Command, oftewel: ‘opdrachtgerichte commandovoering’. Veel buitenstaanders hebben bij het begrip ‘leger’ en het woord ‘opdrachtgericht’ het beeld van een hiërarchische organisatie met directief leiderschap. Het tegendeel is echter waar.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Versterken van de innovatie-mindset’

In deze sessie beantwoordt Jeff Gaspersz (Professor of Innovation, Nyenrode Business Universiteit en Director Cadenza Innovation) de vraag: ‘Wat zijn effectieve acties om een innovatie-mindset in jouw organisatie, team en bij jezelf te versterken?’ Een mindset waarmee permanent nieuwe mogelijkheden voor verbeteringen en vernieuwingen zijn te ontdekken en te benutten. Wat vraagt dat van medewerkers en leidinggevenden? En hoe is daarmee de innovatiekracht te versterken?

FMN 5-daagse studiereis Dubai & Abu Dhabi

Vorig jaar organiseerde FMN voor het eerst een facilitaire studiereis naar Dubai & Abu Dhabi. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van de deelnemers organiseert FMN ook dit najaar weer een bijzondere facilitaire trip naar de Golfregio.

FMN Connect XL Congres

Meer informatie volgt

| Hogeschool Inholland

FMN Workshop ‘Verhoog je gunfactor – In drie stappen naar zakelijk succes’

In deze workshop behandelen we salesmodellen, processen en systemen, maar gaan ook zelf aan de slag. Onderdeel van de workshop is dat – zij die willen – het product of dienst van hun eigen bedrijf of bedrijfsidee kunnen pitchen. Heb je een startup en zoek je krachtige, waardevolle feedback? Dit is je kans.

| Miele Experience Center

FMN Masterclass ‘Leiderschap II - Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer’

Deze masterclass gaat over hoe traditioneel management zichzelf in de staart bijt als het gaat om het nemen van meer verantwoordelijkheid bij medewerkers en wat je vandaag de dag in moet zetten om vanuit een andere mindset je medewerkers te empoweren.