AGENDA

| BlueCity

FMN Masterclass i.s.m. PHI Factory: 'Circulair FM'

Aan de slag met het onderwerp circulaire economie, maar geen idee wat een circulaire economie nou precies is en welke kansen dit biedt voor facility management? Deze masterclass geeft je handvatten om uit de startblokken te komen!

| Casa Llotja del Mar

World Workplace Europe 2018

World Workplace Europe vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 mei 2018 in Casa Llotja del Mar, gelegen aan de kust in het historische centrum van Barcelona. Het monumentale gebouw ligt op loopafstand van het Bárrio Gotico, het hart van Barcelona. Het evenement bestaat uit een dynamische conferentie en expo voor facility managers. De organisatie is in handen van de International Facility Management Association (IFMA) in samenwerking met de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

World FM Day 2018

Eén keer per jaar – tijdens World FM Day - vragen facility managers wereldwijd aandacht voor de rol en betekenis van facility management voor mensen en organisaties. Op 16 mei 2018 vieren we voor de negende keer World FM Day. Het thema is ‘Enabling positive experiences’.

| Stadhuis Deventer

Bijeenkomst FMN Community Oost-Nederland

FMN Community Oost-Nederland houdt op woensdag 16 mei 2018 alweer de zevende bijeenkomst. De thema’s kunst en architectuur staan deze dag centraal. Dit keer vindt het event plaats in het oude stadhuis van de gemeente Deventer, gelegen in de historische binnenstad. Het stadhuis won in 2017 de Abe Bonnema Architectuurprijs.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: De kracht van platformstrategie: Nieuwe verdienmodellen

Nieuwe business concepten gaan uit van tussenpersonen die aanbod en vraag bij elkaar brengen. Ontmoetingsplaatsen voor selectie, “matching” en communicatie. Voorbeelden zijn AirBnB, Uber, maar ook Amazon.com en Aliexpress, Thuisbezorgd.nl en Bol.com.

CFP Facility Open

Dit jaar wordt alweer de 14e editie van de CFP Facility Open georganiseerd. Het belooft weer een leuke zeildag te worden. Na het grote succes van vorig jaar is wederom gekozen om de Facility Open in Muiden te organiseren. Deelnemers van de vorige editie waren zeer enthousiast over deze bijzondere locatie. Graag willen we er dit jaar samen weer een bijzondere belevenis van maken, met een hoop gezelligheid. Staat u dit jaar ook aan de startlijn met uw eigen team?

| RAI

Provada

Provada is de grootste vastgoedbeurs in Nederland. Provada is een driedaags netwerkevent met verscheidene bijeenkomsten in fora, op themapleinen, in zalen en uiteraard op de stands. Met de focus op trends & innovaties en een goed netwerk van deskundigen, presenteert Provada een maximale beleving op de beursvloer. Meer dan 24.000 vastgoedprofessionals bezoeken Provada voor kennis, inspiratie en voor de vele netwerkgelegenheden.

| Sofia Event Center

EFMC 2018

For the EFMC 2018 the conference organization has taken a fresh approach by consolidating the EFMC with the EuroFM Research Symposium, creating one holistic platform for all FM researchers, practitioners and educators to share their work. As such, researchers, practitioners and educators will all have the opportunity to submit presentations, poster presentations and/or papers. Facility Management takes this opportunity to make the difference by means of the facility manager who is driven to accomplish change within a daily work environment. EFMC today aspires to be the pillar enabling Facility Management to bring about FM benefits by telling FM stories to the world to make EFMC delegates aware of the important role Facility Management can fulfil.

| Hotel Van der Valk Veenendaal

Facto Congres 2018

Binnen FM draait het steeds meer om het leveren van innovatieve en excellente services in een inspirerende werkomgeving. Wie in staat is om (samen met externe partijen) die innovatieve dienstverlening te leveren, zorgt ervoor dat het primair proces optimaal kan functioneren. Maar hoe kom je tot innovatieve en excellente dienstverlening waar de klant écht bij gebaat is? En zijn we soms niet veel te veel bezig met het bedenken en inrichten van systemen en processen en zijn we soms niet teveel gericht op verbetering van efficiency, terwijl de werkelijke bestaansreden van FM uit het oog wordt verloren? Tijd voor een facilitair vakcongres over ‘FM The Next Step’.

| Van Nelle Fabriek

Design District

Design District is hét event voor interieurdesign in Nederland. Gedurende drie dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kunt één of meerdere lezingen volgen.

| Landgoed de Horst

FMN 24-uursopleiding: ‘Integraal Samenwerken in Beheer en Onderhoud'

Hoe kan het Beheer en Onderhoud van vastgoed meerjarig en integraal worden uitbesteed? Hoe kun je de ketensamenwerking zo organiseren dat de integraliteit in de samenwerking wordt geborgd? Welke contract- en samenwerkingsvormen kunnen daarbij worden ingezet? Wat betekent dat voor de rol van de opdrachtgevers en de leveranciers?

| Van Nelle Fabriek: Design District

FMN op Design District

'FMN succesvol op druk bezocht Design District.' Dat was de conclusie in 2017! Met bijna 7.000 bezoekers kijkt de organisatie van Design District terug op een succesvolle vijftiende editie. En ook dit jaar wil FMN dit succes delen en evenaren. Design District vindt plaats op 6, 7 en 8 juni en weer in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. FMN biedt op vrijdag 8 juni een interessant programma.

| Van Nelle Fabriek

FMN voorjaars-ALV

De FMN voorjaars-ALV vindt plaats tijdens het vakevenement Design District. Klik hier voor meer informatie.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: Angstcultuur: Durf jij je mond open te trekken?

Het begrip duikt steeds vaker op, maar wat is eigenlijk de definitie van een angstcultuur? Hoe herken je het en hoe maak je het bespreekbaar? De focus van deze inspiratiesessie ligt op de rol van interimmanagers bij het herkennen en aanpakken van angstcultuur.

| Volgt zo snel mogelijk

FMN Basistraining: ‘Breeam-NL In Use voor facilitair management’

In samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) heeft FMN de basistraining ‘Breeam-NL In Use’ ontwikkeld. Van facility management wordt in toenemende mate verwacht dat wordt meegedacht met de kernwaarden van de corebusiness. Met name op het gebied van duurzaamheid. Bij het in beeld brengen (en verbeteren) van de mate van duurzaamheid van een bestaand gebouw, bekleedt de facility manager een sleutelpositie. Daarnaast wordt een innoverende bijdrage verwacht bij onder andere de meerjaren-onderhoudsprogramma’s (MJOP).

Green Buildings Congres 2018

Op het door CFP georganiseerde Green Buildings Congres 2018 staan innovatie en verduurzaming van de bestaande bouw centraal. Thema van dit jaar is: We are the world. In onze hedendaagse samenleving, waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, ontstaat een groeiende interesse in thema’s zoals circulariteit, energiezuinige en gezonde gebouwen. Wat wij zelf kunnen bijdragen en op welke manier, is echter nog niet voor iedereen duidelijk. Het Green Buildings Congres geeft antwoord op deze vragen om zo samen te kunnen werken aan een duurzame wereld.

| Miele Experience Center

FMN Inspiratiesessie: Hoe speel je in op de transitie naar een duurzame maatschappij?

Hoe kunnen koplopers in schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen dienen als succesvol voorbeeld voor andere organisaties? Hoe spelen zij succesvol in op de grote duurzaamheidsuitdagingen waarvoor we staan? In deze Masterclass wordt de transitieaanpak geïntroduceerd: een manier om ruimte te creëren voor fundamentele verandering binnen sectoren.

| Brabanthallen

Facility for Future 2018: een boost voor het nieuwe facilitaire DNA

Facility for Future, hét driedaagse inspiratie-event voor facilitaire vernieuwers, opent op 19 september 2018 voor de tweede keer haar deuren. In een hoogwaardige ambiance en met aansprekende nationale en internationale sprekers van zowel binnen als buiten het vakgebied, is dit event met een extra side-event een ‘must’ voor alle vernieuwers en andere betrokkenen rondom het faciliteren van de werkplek en de werkomgeving van morgen.

Dutch Green Building Week 2018

De achtste editie van de Dutch Green Building Week vindt plaats van 24 tot 28 september 2018. Het thema van dit door Dutch Green Building Council (DGBC) georganiseerde evenement is Paris Proof. In dezelfde week vindt de World Green Building Week plaats, waarbij wereldwijd alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten in de ‘vitrine’ zetten. Samen bundelen zij hun krachten en wijzen ze op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

IFMA's World Workplace

The most all-encompassing learning and networking event on facilities and how to manage them. Immerse yourself in all things FM — from groundbreaking discoveries impacting the industry, to achievable strategies for your daily to-do list. Discover a new way to do it, a different place to source it, a cool tool to fix it or an action plan to solve it. Whatever your “it” is, pursue, perfect or attain it at World Workplace.

Dutch Design Week

9 dagen lang presenteert DDW op 110 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.