FMN Connect XL banner 2002x605

Mis niets van FMN Connect XL: Back to school!

FMN en De Haagse Hogeschool gaan de digitale schoolbanken in tijdens FMN Connect XL: Back to school! Doe mee aan ons interessante programma en breng je stem uit tijdens de FMN Student Awards. 

FMN Coronavirus - banner 2002x605

DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS OP FACILITY MANAGEMENT

Er is veel te lezen, zien en horen over het coronavirus. FMN probeert om de relevante informatie voor het FM-vakgebied te verzamelen. Daarnaast levert FMN als vakvereniging zelf een bijdrage aan het denken en doen over de impact van het coronavirus op ons vakgebied en dagelijks werk. 

Dia 5 - FMN25 2002x605

FMN YOUNG

FMN Young brengt studenten en young professionals samen door iedere twee maanden een activiteit te organiseren. Op alle mogelijke manieren is FMN Young het platform om jou te enthousiasmeren voor de veelzijdigheid van het vakgebied!

Dia 2 - FMN25 2002x605

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied, groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

FMN Student Awards 2020

De FMN Student Awards 2020 worden toegekend aan de bachelor- en masterstudent die in het studiejaar 2019-2020 de scripties met de meeste impact of grootste relevantie voor de ontwikkeling en innovatie van het facilitaire vakgebied hebben geschreven. Inmiddels weten we wie de zes finalisten zijn. Hier bekijk je de video's waarin deze studenten hun scripties presenteren. Op donderdag 12 november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens FMN Connect XL: Back to school!

Ga naar de finalisten!

Procedure

Uit de inzendingen selecteert eerst een beoordelingscommissie maximaal 3 master- en 3 bachelorstudenten als genomineerden. Deze nominaties maken we eind september / begin oktober bekend. De 6 genomineerde scripties worden vervolgens beoordeeld door een vakjury. Ook FMN-leden en andere belangstellenden kunnen jouw inzending beoordelen. We maken daarvoor samen met jou een video. Tijdens FMN Connect XL op donderdag 12 november 2020 bepaalt het oordeel van de vakjury samen met dat van het publiek wie de winnaars worden. Het oordeel van de vakjury telt voor 60% mee, dat van het publiek voor 40%.

Wat kunnen de studenten winnen?
 • Winnaars:
  • Deelname, reis- en verblijf aan een internationaal FM-congres binnen Europa (bijv. World Workplace Europe of EFMC (ter waarde van maximaal € 1.500,-))
  • Winnaars-certificaat
  • Gratis FMN-lidmaatschap tot 31 december 2021
  • Persfoto
  • Publicatie van een artikel gebaseerd op je scriptie
 • Genomineerden:
  • Nominatie-certificaat
  • Gratis FMN-lidmaatschap tot 31 december 2021
  • Foto samen met andere genomineerden
  • Mogelijkheid tot publiceren van een artikel gebaseerd op je scriptie
Beoordelingscriteria

De vakjury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria:

  Wegingsfactor bij Bachelor Award Wegingsfactor bij Master Award
1. Mate waarin het onderzoek bijdraagt aan innovatie binnen het vakgebied 40% 25%
2. Mate waarin er sprake is van methodologisch degelijk onderzoek 10% 25%
3. Mate waarin blijk wordt gegeven van omgevingssensitiviteit en contextuele aspecten 20% 15%
4. Mate waarin eigen analyse richting geeft aan onderzoeksresultaten 10% 25%
5. Mate waarin het onderzoek duidelijke en geadresseerde aanbevelingen bevat 10% 5%
6. Mate waarin het onderzoek getuigt van kritische reflectie en voldoende objectiviteit 10% 5%
Waarom de FMN Student Awards?

Met jouw scriptie (afstudeeronderzoek, thesis) rond je voor jezelf een belangrijke fase van je studie af. Maar je scriptie is meer dan dat. Met de kennis die jij tijdens je studie hebt vergaard, kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en innovatie van het vakgebied. Niet alleen voor het bedrijf of de organisatie voor wie je onderzoek hebt uitgevoerd, maar ook voor andere spelers in het vakgebied. Met de FMN Student Awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten en dragen we samen bij aan de ontwikkeling van het vakgebied.

Meer informatie

De FMN Student Awards zijn voortgekomen uit de FM Bachelor of the Year en FM Master of the Year. De FMN Student Awards 2020 worden weer mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening. Bekijk hier wie vorig jaar de FMN Student Awards wonnen. Meer weten over de FMN Student Awards? Mail dan naar fsa@fmn.nl.