Doe eens duurzaam banner

VIDEOPRODUCTIE DOE EENS DUURZAAM! VAN START

Yvette Watson, Alycia Biekram, Wim Oolbekkink en hun gasten delen best practices met jou
zodat jij direct aan de slag kunt met het behalen van de Sustainable Development Goals!

FMN Coronavirus - banner 2002x605

DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS OP FACILITY MANAGEMENT

Er is veel te lezen, zien en horen over het coronavirus. FMN probeert om de relevante informatie voor het FM-vakgebied te verzamelen. Daarnaast levert FMN als vakvereniging zelf een bijdrage aan het denken en doen over de impact van het coronavirus op ons vakgebied en dagelijks werk. 

Dia 5 - FMN25 2002x605

FMN YOUNG

FMN Young brengt studenten en young professionals samen door iedere twee maanden een activiteit te organiseren. Op alle mogelijke manieren is FMN Young het platform om jou te enthousiasmeren voor de veelzijdigheid van het vakgebied!

Dia 2 - FMN25 2002x605

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied, groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

FMN Student Awards 2020

Cennet Kumas (bachelor) en Esther Okwe (master) hebben de FMN Student Awards 2020 gewonnen. Cennet overtuigde de vakjury en het publiek van FMN Connect XL: Back to school! met haar scriptie ‘Van social impact naar werkgeluk’. Hierin onderzocht zij wat interne social impact is en hoe social impact op medewerkers van leveranciers van ABN AMRO kan worden bevorderd. Esther schreef de scriptie ‘Assessment of the potential added-value of building information modelling (BIM) for FM’. Zij onderzocht de bijdrage die BIM (Bouwwerk Informatie Model) kan leveren om facility management te verbeteren in de exploitatie- en onderhoudsfase van kantoorgebouwen in Lagos, Nigeria. Bekijk hier de video's waarin Cennet en Esther hun scripties presenteren en de video's van de overige finalisten.

Ga naar de video's!

FMN Student Awards 2020

De FMN Student Awards 2020 worden toegekend aan de bachelor- en masterstudent die in het studiejaar 2019-2020 de scripties met de meeste impact of grootste relevantie voor de ontwikkeling en innovatie van het facilitaire vakgebied hebben geschreven.

Procedure

Uit de inzendingen selecteerde een beoordelingscommissie 3 master- en 3 bachelorstudenten als finalisten. Deze finalisten zijn begin oktober bekendgemaakt. De 6 genomineerde scripties zijn vervolgens beoordeeld door een vakjury. Tijdens FMN Connect XL: Back to school! op donderdag 12 november 2020 bepaalden het oordeel van de vakjury samen met dat van het publiek de winnaars. Het oordeel van de vakjury telde voor 60% mee, dat van het publiek voor 40%.

Wat hebben de studenten gewonnen?
 • Winnaars:
  • Deelname, reis- en verblijf aan een internationaal FM-congres binnen Europa (bijv. World Workplace Europe of EFMC (ter waarde van maximaal € 1.500,-))
  • Winnaars-certificaat
  • Gratis FMN-lidmaatschap tot 31 december 2021
  • Publicatie van een artikel gebaseerd op de scriptie 
 • Finalisten:
  • Finalisten-certificaat
  • Gratis FMN-lidmaatschap tot 31 december 2021
  • Mogelijkheid tot publiceren van een artikel gebaseerd op de scriptie
Beoordelingscriteria

De vakjury heeft de inzendingen aan de hand van de volgende criteria beoordeeld:

  Wegingsfactor bij Bachelor Award Wegingsfactor bij Master Award
1. Mate waarin het onderzoek bijdraagt aan innovatie binnen het vakgebied 40% 25%
2. Mate waarin er sprake is van methodologisch degelijk onderzoek 10% 25%
3. Mate waarin blijk wordt gegeven van omgevingssensitiviteit en contextuele aspecten 20% 15%
4. Mate waarin eigen analyse richting geeft aan onderzoeksresultaten 10% 25%
5. Mate waarin het onderzoek duidelijke en geadresseerde aanbevelingen bevat 10% 5%
6. Mate waarin het onderzoek getuigt van kritische reflectie en voldoende objectiviteit 10% 5%
Waarom de FMN Student Awards?

Met jouw scriptie (afstudeeronderzoek, thesis) rond je voor jezelf een belangrijke fase van je studie af. Maar je scriptie is meer dan dat. Met de kennis die jij tijdens je studie hebt vergaard, kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en innovatie van het vakgebied. Niet alleen voor het bedrijf of de organisatie voor wie je onderzoek hebt uitgevoerd, maar ook voor andere spelers in het vakgebied. Met de FMN Student Awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten en dragen we samen bij aan de ontwikkeling van het vakgebied.

Meer informatie

De FMN Student Awards zijn voortgekomen uit de FM Bachelor of the Year en FM Master of the Year. De FMN Student Awards 2020 werden weer mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening. Bekijk hier wie vorig jaar de FMN Student Awards wonnen. Meer weten over de FMN Student Awards? Mail dan naar fsa@fmn.nl.