Doe eens duurzaam banner

VIDEOPRODUCTIE DOE EENS DUURZAAM! VAN START

Yvette Watson, Alycia Biekram, Wim Oolbekkink en hun gasten delen best practices met jou
zodat jij direct aan de slag kunt met het behalen van de Sustainable Development Goals!

FMN Coronavirus - banner 2002x605

DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS OP FACILITY MANAGEMENT

Er is veel te lezen, zien en horen over het coronavirus. FMN probeert om de relevante informatie voor het FM-vakgebied te verzamelen. Daarnaast levert FMN als vakvereniging zelf een bijdrage aan het denken en doen over de impact van het coronavirus op ons vakgebied en dagelijks werk. 

Dia 5 - FMN25 2002x605

FMN YOUNG

FMN Young brengt studenten en young professionals samen door iedere twee maanden een activiteit te organiseren. Op alle mogelijke manieren is FMN Young het platform om jou te enthousiasmeren voor de veelzijdigheid van het vakgebied!

Dia 2 - FMN25 2002x605

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied, groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

Welkom bij FMN Expertteam Technologie

Technologie is aanjager van veel grote veranderingen, ook in ons vakgebied. Als Expertteam Technologie zijn we snel enthousiast over nieuwe technologische mogelijkheden. We kijken voorbij de hype en trends en zoeken naar die technologieën die over 2 tot 5 jaar mainstream zijn. Dat doen we door ontwikkelingen te duiden, de eerste toepassingen te onderzoeken en zichtbaar te maken aan onze vakgenoten. Als het past bij onze vereniging, ondersteunen we hun ontwikkeling ten behoeve van de hele branche. Daarnaast vertegenwoordigen wij de branche wanneer afspraken of standaarden rond nieuwe technologie worden ontwikkeld.

Waar werken we nu aan?

BIM ILS

Jan-Fokke Post is voor ons trekker van dit project waarin FMN samen met FMIS leveranciers (Topdesk, Planon, Ibis, Ultimo, Axxerion) en BIM Loket werkt aan het opstellen van een ILS (Informatie Leverings Specificatie) waarmee de informatie vanuit de bouwfase vloeiend zijn weg kan vinden naar een FMIS / IWMS. BIM is een werkmethode waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Meer informatie over BIM ILS lees je op onze dossierpagina.

FMBIM

Bouwwerk Informatie Management (BIM) maakt gedurende de totale levenscyclus van gebouwen uitwisseling van informatie (3D-geometrie en assetdata) over eigenschappen en gebruikte materialen mogelijk. De Bouw Digitaliseringsraad (BDR) ontwikkelt met eigenaren, ontwikkelaars, architecten, investeerders, bouwers, installateurs, beheerders, softwareleveranciers en facility managers een Digitaal Stelsel. Fred Kloet coördineert de ontwikkeling van een FMBIM-protocol op basis van de ‘GebruiksAgenda Technologie 2025’ van FMN. Zie voor meer informatie over FMBIM onze dossierpagina.

A.I & chatbots

Met veel enthousiasme en plezier duikt Renske Ter Heijde voor ons in de materie waar repeterend werk wordt geautomatiseerd met A.I. of chatbots. Op die manier wordt de robot uit de mens gehaald en kan de mens meer mens zijn. Verwacht de komende maanden mooie gesprekken, artikelen en andere initiatieven.

Podcast en content delen

Als expertteam zien we veel interessante content die we willen delen. Met de vereniging onderzoeken we of podcast en/of video een passende vorm kan zijn voor ons expertteam en we trekken in dit proces op met andere expertteams. Daarnaast delen we content ook in andere vormen: 'klassiek' in een goed gesprek, op schrift, via deze site etc.


Waar kun je ons voor benaderen?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vragen, inspiratie en een goed gesprek. Vind je een van onze onderwerpen interessant en wil je deelnemen aan een van onze projecten? We komen dan graag in contact met je. Vind je alle onderwerpen interessant of zou je er zelf meer aan willen toevoegen? Sluit je dan bij ons expertteam aan!

Voor vragen kan je ons bereiken op et_technologie@fmn.nl.


Wie zijn wij?

De kerngroep van het FMN Expertteam Technologie wordt gevormd door:  

Renske van der Heide; FM Evangelist bij Topdesk

Karlijn Sissingh; docent Facility Management, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Fred Kloet; Smart WorkPlace en FMBIM Strategist bij Smart WorkPlace International
Jan Fokke Post; business consultant bij Planon

Harm van den Boogaard; programmamanager vernieuwende dienstverlening bij FMHaaglanden

Bruce Westeneng; mede-oprichter en product & operations bij BestelBewuster.nl, mede-eigenaar PRJCT 71

 

ET Technologie