Sprekers tijdens FMN Connect XL 'Bits don’t bite'

Prof. Bob de Wit, (Nijenrode), keynote over robotisering

Prof.dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij oprichter en directeur van Strategy Works in Rotterdam, een adviesbureau dat al ruim 20 jaar actief is in strategie ontwikkeling. Volgens Bob de Wit is de digitale transformatie het concept van de eeuw. "Geen mens, geen organisatie en zelfs land kan er omheen. De veranderingen die het teweegbrengt zijn ingrijpender dan veel mensen denken. Heel veel van de strategische concepten die we tot nu toe kennen, zullen moeten worden herzien. Dit alles vraagt om een heel andere manier van denken, verder kijken dan het bestaande product, het huidige concurrentieveld en de markt waarin de organisatie zich bevindt. We moeten leren denken vanuit de behoefte die een product of dienst invult, en dan op basis van de nieuwe technologieën kijken wat dat betekent voor je businessmodel", aldus Bob de Wit.

Mark Meerbeek, Microsoft, nu Ditox

Break-outsessie over kantoor van de toekomst

Mijn naam is Mark Meerbeek van Ditox. De afgelopen 2 jaar ben ik als kernteam member betrokken geweest bij de inrichting van het nieuwe kantoor van Microsoft. Wil jij weten hoe Microsoft sinds de opening in januari 2019:

  • een veranderprogramma heeft doorgevoerd waarbij middels nudging de focus lag op het verbeteren van de worklife balance van de medewerker?
  • 70% van het kantoor heeft ingericht voor klanten ipv de 30% die dat voor 2019 was?
  • van een bestaand gebouw met sensoren een 'slim gebouw' heeft gemaakt?
  • en ondanks dit alles toch 31% minder M2 nodig heeft dan voorheen?

Kom dan naar deze break-out sessie! Graag neem ik je mee in de integrale aanpak die wij als kernteam hebben doorlopen samen met Directie, HR, Vastgoed, Facilitair Management, IT, Marketing & Communicatie.

Olaf van der Veen, Zero Foodwaste

Break-outsessie over voedselbesparing

Olaf van der Veen, M.Sc. in farmaceutische chemie, jarenlange ervaring in gastvrijheid. Deelnemer aan het internationale afgestudeerde traineeship van Ahold, 5 jaar ervaring in het visualiseren en bepleiten van datagestuurde bedrijfspraktijken bij deze grote retailer. Laatste functies als data consultant en business analist, getraind in het bouwen van bruggen tussen data-inzichten en business. In het persoonlijke leven een avonturier en adrenalinejunkie.

Voedselafval terugdringen: de grote ecologische en economische kans! Tijdens deze interactieve workshop staat Olaf van der Veen, Zero foodwaste, samen met je stil bij de impact van voedselafval (in de horeca) op milieu en economie. Daarnaast deelt hij best practices en geeft hij tips en handvatten met betrekking tot het registreren van waste.

Wouter van Diemen en Marnix van Eerde

Break-outsessie over hospitality en robotisering

Wouter van Diemen, Embrace Hospitality en Marnix van Eerde, Diginova laten ons kennismaken met ontvangstrobot Sofia. Met ingang van 24 juni 2019 worden bezoekers op het hoofdkantoor van Facilicom Group ontvangen door robot Sofia die onderdeel uitmaakt van het vernieuwde integrale ontvangstconcept. Ervaar tijdens deze break-out sessie zelf de mogelijkheden van robotisering in de hospitality.

Harm van den Boogaard, Rijksoverheid

Break-outsessie Hype Cycle

Harm van den Boogaard, Innovatie en Duurzaamheid bij FMHaaglanden en FMN Expertgroep Technologie (voorzitter) geeft namens FMN een introductie over onze eigen FM Hypecycle.

Wienke Giezeman, The Things Industries

Break-outsessie Internet of Things

Wienke Giezeman is de initiator van The Things Network, het eerste crowdsourced gratis en open ‘internet of things’. In Amsterdam werd het netwerk in 6 weken tijd opgezet en dit maakte van Amsterdam een van de eerste echte smart cities. The Things Network is gebaseerd op LoRa (Long Range Radio), dat met gemiddeld 10 kilometer een veel groter bereik biedt dan wifi, maar in tegenstelling tot mobiel internet geen abonnement vereist – en dus heel geschikt is voor apparaten die wel altijd verbinding nodig hebben, maar niet veel data gebruiken. Wienke is op een missie om de hele wereld van een gratis en open Internet of Things Netwerk te voorzien.

Fred Kloet en Jan Fokke Post

Break-outsessie Building Information Modeling (BIM)

Fred Kloet, Smart Work Place en Jan Fokke Post, Planon nemen ons mee in de wereld van Building Information Modeling (BIM). BIM verandert de manier waarop gebouwen, de infrastructuur en nutsvoorzieningen worden gepland, ontworpen, gebouwd en beheerd. Voordat het object er is, kun je de verschillende systemen op elkaar afstemmen en als het object is opgeleverd vereenvoudigt BIM het beheer.