Studentencollectieven


Slimme zet voor studenten

Facility manager word je niet in de schoolbanken alleen. Je studieboek gaat pas leven door verbinding met de praktijk. Het FMN-lidmaatschap is juist daarom voor studenten een slimme zet. Via FMN ontwikkel je een bredere blik op de wereld van facility management. Je lidmaatschap van FMN is een investering die loont. Wees slim en sluit je aan bij FMN. Doe je dat via je school of via je studievereniging dan bespaar je extra op het toch al gunstige studententarief voor het persoonlijk lidmaatschap!

Bespaar op je contributie

Word je lid van FMN via een studentencollectief dan kun je aanzienlijk besparen op de contributie. Afhankelijk van het aantal deelnemers in het collectief kan die korting oplopen tot meer dan 40% op het reguliere studententarief van €42,- excl. btw.

Ben je lid via een studentencollectief, dan betaal je jouw contributie voor FMN aan het collectief, dat hiervoor van FMN een verzamelfactuur ontvangt.

Welke studentencollectieven zijn er?

Op dit moment hebben we afspraken met

 • Facides Dione – studievereniging van de Hanzehogeschool Groningen
 • Saxion - Deventer
 • SV Fast - studievereniging van HAN Nijmegen

Wil je weten hoe je tot deze collectieven toe kunt treden? Neem dan contact op met de contactpersoon op jouw opleiding of met onze ledenadministratie.

Staat jouw opleiding er nog niet bij? We zijn ook met andere opleidingen en studieverenigingen in gesprek om ook daar een studentencollectief te starten. Ons streven is om binnen afzienbare tijd voor studenten van alle 9 HBO-opleidingen een collectief te hebben. Kaart ook gerust zelf bij jouw opleiding of studievereniging het collectief studentenlidmaatschap aan, zodat we misschien sneller kunnen starten.

En in de tussentijd? Uiteraard kun je dan via deze link gewoon het persoonlijke lidmaatschap afsluiten. Zodra er op jouw opleiding een collectief is krijg je de mogelijkheid om je lidmaatschap om te zetten.

Als lid:

 • geef je je eigen professionele ontwikkeling een impuls
 • kun je actief participeren in verschillende netwerkgroepen en kenniskringen
 • ben je automatisch basislid van International Facility Management Association (IFMA) dat onder meer toegang biedt tot een internationale kennisdatabank

En krijg je onder andere:

 • toegang tot een indrukwekkend facilitair netwerk dat jou kan helpen bij het vinden van je (internationale) stage of eerste baan
 • uitnodigingen voor interessante FMN-congressen en -bijeenkomsten (voor jou als lid meestal gratis)
 • relevant nieuws over ontwikkelingen die ons vak gebied beïnvloeden
 • regelmatig kortingen op congressen of bijeenkomsten van andere organisaties
 • toegang tot activiteiten die speciaal op jou als student en toekomstig facility manager zijn afgestemd