20190627-slider 2002x605-foto-FMN Connect XL-VJ19-4-minder wit.JPG

BLIJF OP DE HOOGTE MET ONZE COLUMNS

We plaatsen geregeld columns vanuit de hbo-wereld en het Expertteam C&IE.
Lees hier alle bijdragen.

20190627-slider 2002x605-foto-FMN Connect XL-VJ17-1-minder wit.JPG

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied,
groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

20190627-slider 2002x605-foto-FMN Connect XL-NJ17-1-minder wit.JPG

WIE WINNEN DE FMN STUDENT AWARDS 2019?

Welke bachelor- en masterstudent schreven afgelopen jaar het afstudeeronderzoek met de grootste relevantie of impact voor het facilitaire werkveld? 27 november wordt dit bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FMN Student Awards 2019!

Slider_13

ONTWIKKEL JEZELF!

Check het aanbod aan opleidingen, workshops en masterclasses.
Get inspired en blijf jezelf ontwikkelen.

Introductie nieuw lidmaatschapsmodel

Per 1 januari 2019 is het lidmaatschapsmodel gewijzigd. Het nieuwe model geldt op grond van een unaniem besluit van de ALV vanaf die datum voor alle leden; zowel nieuwe als bestaande leden. Het nieuwe lidmaatschapsmodel heeft met name consequenties voor het bedrijfslidmaatschap en biedt deze extra mogelijkheden. Het basisbedrijfslidmaatschap geeft standaard toegang tot de basismodule van NFC Index en biedt de mogelijkheid om tot 6 personen onder dit basislidmaatschap te registreren. Boven op het basisbedrijfslidmaatschap kunnen verdiepende NFC-modules worden afgesloten of extra personen worden geregistreerd.

Met ingang van 1 januari 2019 vallen alle organisaties die bedrijfslid zijn onder het basisbedrijfslidmaatschap zoals dat vanaf 1 januari geldt. Alleen in zeer bijzondere gevallen kan op die regel een uitzondering worden gemaakt; het betreffende bedrijfslidmaatschap wordt dan opgesplitst in persoonlijke lidmaatschappen.

Welke organisaties zijn of bedrijfslid?
Ontvangt jouw organisatie een contributiefactuur van FMN? Dan kun je er vanuit gaan dat jouw organisatie als bedrijfslid bij FMN is aangesloten.
Bedrijfslid zijn in ieder geval:
• organisaties die na de fusie van FMN en NFC Index per 1 januari 2018 het bedrijfslidmaatschap niet nadrukkelijk hebben uitgesloten (alle organisaties hebben hierover begin 2018 een brief ontvangen).
• Alle organisaties die in 2018 een NFC Index module (1, 2, 3 of 4) bij hun lidmaatschap hadden afgesloten;
• Alle organisaties die na 31 december 2018 lid van FMN zijn geworden.

Gebruikmaken van de rechten verbonden aan het basis-bedrijfslidmaatschap
• Alle bedrijfsleden die op dit moment minder dan 6 leden onder het lidmaatschap hebben geregistreerd worden binnenkort uitgenodigd om tot 6 personen onder het lidmaatschap aan te melden;
• Alle bedrijfsleden die op dit moment nog géén NFC Index-module afnemen, worden binnenkort in de gelegenheid gesteld om een contactpersoon aan te wijzen voor de NFC Index 1 module; deze persoon krijgt dan namens de organisatie toegang tot de online-tooling.
(noot: de contactpersoon telt mee bij het aantal personen dat onder het lidmaatschap geregistreerd wordt)

Persoonlijk lidmaatschap omzetten naar een bedrijfslidmaatschap?
We kunnen ons voorstellen dat er situaties zijn waarin je jouw persoonlijke lidmaatschap wilt omzetten naar een nieuw bedrijfslidmaatschap of bij een bestaand bedrijfslidmaatschap wilt onderbrengen. Bijvoorbeeld omdat je meerdere personen onder jouw lidmaatschap wilt kunnen onderbrengen of omdat je toegang tot de NFC Index-modules wilt. Het kan ook zijn dat jouw werkgever al een bedrijfslidmaatschap heeft en dat je aan dat lidmaatschap toegevoegd kunt worden. In al dit soort situaties kun je het beste met onze ledenadministratie contact leggen die je dan verder helpt bij de omzetting.