Banner Podcast Facilitair 110520

NIEUWE PODCAST-SERIE OVER 'HET NIEUWE NORMAAL'

In deze uitgebreide podcastserie van zes afleveringen praten we met werk-professionals over 'het nieuwe normaal' binnen onze werkomgeving. 

FMN Coronavirus - banner 2002x605

DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS OP FACILITY MANAGEMENT

Er is veel te lezen, zien en horen over het coronavirus. FMN probeert om de relevante informatie voor het FM-vakgebied te verzamelen. Daarnaast levert FMN als vakvereniging zelf een bijdrage aan het denken en doen over de impact van het coronavirus op ons vakgebied en dagelijks werk. 

Dia 5 - FMN25 2002x605

FMN YOUNG

FMN Young brengt studenten en young professionals samen door iedere twee maanden een activiteit te organiseren. Op alle mogelijke manieren is FMN Young het platform om jou te enthousiasmeren voor de veelzijdigheid van het vakgebied!

Dia 2 - FMN25 2002x605

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied, groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

Introductie nieuw lidmaatschapsmodel

Per 1 januari 2019 is het lidmaatschapsmodel gewijzigd. Het nieuwe model geldt op grond van een unaniem besluit van de ALV vanaf die datum voor alle leden; zowel nieuwe als bestaande leden. Het nieuwe lidmaatschapsmodel heeft met name consequenties voor het bedrijfslidmaatschap en biedt deze extra mogelijkheden. Het basisbedrijfslidmaatschap geeft standaard toegang tot de basismodule van NFC Index en biedt de mogelijkheid om tot 6 personen onder dit basislidmaatschap te registreren. Boven op het basisbedrijfslidmaatschap kunnen verdiepende NFC-modules worden afgesloten of extra personen worden geregistreerd.

Met ingang van 1 januari 2019 vallen alle organisaties die bedrijfslid zijn onder het basisbedrijfslidmaatschap zoals dat vanaf 1 januari geldt. Alleen in zeer bijzondere gevallen kan op die regel een uitzondering worden gemaakt; het betreffende bedrijfslidmaatschap wordt dan opgesplitst in persoonlijke lidmaatschappen.

Welke organisaties zijn of bedrijfslid?
Ontvangt jouw organisatie een contributiefactuur van FMN? Dan kun je er vanuit gaan dat jouw organisatie als bedrijfslid bij FMN is aangesloten.
Bedrijfslid zijn in ieder geval:
• organisaties die na de fusie van FMN en NFC Index per 1 januari 2018 het bedrijfslidmaatschap niet nadrukkelijk hebben uitgesloten (alle organisaties hebben hierover begin 2018 een brief ontvangen).
• Alle organisaties die in 2018 een NFC Index module (1, 2, 3 of 4) bij hun lidmaatschap hadden afgesloten;
• Alle organisaties die na 31 december 2018 lid van FMN zijn geworden.

Gebruikmaken van de rechten verbonden aan het basis-bedrijfslidmaatschap
• Alle bedrijfsleden die op dit moment minder dan 6 leden onder het lidmaatschap hebben geregistreerd worden binnenkort uitgenodigd om tot 6 personen onder het lidmaatschap aan te melden;
• Alle bedrijfsleden die op dit moment nog géén NFC Index-module afnemen, worden binnenkort in de gelegenheid gesteld om een contactpersoon aan te wijzen voor de NFC Index 1 module; deze persoon krijgt dan namens de organisatie toegang tot de online-tooling.
(noot: de contactpersoon telt mee bij het aantal personen dat onder het lidmaatschap geregistreerd wordt)

Persoonlijk lidmaatschap omzetten naar een bedrijfslidmaatschap?
We kunnen ons voorstellen dat er situaties zijn waarin je jouw persoonlijke lidmaatschap wilt omzetten naar een nieuw bedrijfslidmaatschap of bij een bestaand bedrijfslidmaatschap wilt onderbrengen. Bijvoorbeeld omdat je meerdere personen onder jouw lidmaatschap wilt kunnen onderbrengen of omdat je toegang tot de NFC Index-modules wilt. Het kan ook zijn dat jouw werkgever al een bedrijfslidmaatschap heeft en dat je aan dat lidmaatschap toegevoegd kunt worden. In al dit soort situaties kun je het beste met onze ledenadministratie contact leggen die je dan verder helpt bij de omzetting.