Op weg naar Parijs

Samen met CFP Green Buildings organiseerde FMN donderdag 23 mei 2019 het voorjaarscongres FMN Connect XL: Op weg naar Parijs - de rol van facility managers in onze klimaatopgave. Het congres vond plaats op de duurzame locatie De St@art in Apenheul (Apeldoorn) en trok 150 deelnemers. Onze eigen Yvette Watson, voorzitter van onze Expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie en 2e in de Duurzame 50 van 2019, gaf als dagvoorzitter de aftrap.

CO2-challenge

FMN daagde de deelnemers uit om mee te doen aan een CO2-challenge om zo inzicht te krijgen in de CO2-footprint van de eigen organisatie. Ook kregen de deelnemers praktische tips om in hun eigen organisatie aan de slag te gaan. FMN nam zelf verantwoordelijkheid door de CO2-impact van het congres volledig te compenseren. De deelnemers konden ter plekke hun reis naar het congres compenseren door bomen te kopen bij stichting Trees for all. Wil je ook je CO2-uitstoot uitrekenen? Klik dan hier.

 

Sprekers

Twee van de sprekers waren klimatoloog en weerman Reinier van den Berg en hoogleraar Andy van den Dobbelsteen. Zij maakten de deelnemers bewust van de wissel die klimaatverandering en de uitputting van onze hulpbronnen trekt op onze toekomst en ze gaven inzicht in de rol die de gebouwde omgeving hierin heeft en hoe vanuit de gebouwde omgeving kan worden bijgedragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Foto's

Tijdens het evenement zijn volop foto's gemaakt door Robbert Frank Hagens van Hollandse Hoogte. Je vindt de foto's in ons Flickr-album.

Bekijk foto's

Gastblog

Als partner van FMN leverde Facilicom een actieve bijdrage aan Connect XL. Jeroen Poelhekken van Facilicom Solutions deelt de inzichten uit een dag vol presentaties, discussies en workshops in deze gastcolumn. "Duurzaamheid is een einddoel, de reis ernaartoe is lang en de eerste stappen zijn al een goed begin. Het heeft in onze visie geen zin om te wachten totdat elke stap van tevoren al helemaal duidelijk is voordat je aan de slag gaat met bijvoorbeeld een circulaire of klimaatneutrale bedrijfsvoering."

Lees verder

Feedback

We zijn altijd benieuwd hoe jij als deelnemer het congres hebt ervaren, want jouw mening is belangrijk voor ons. Er is inmiddels een enquête verstuurd om te vragen wat jij van Connect XL vindt, maar mocht je nog aanvullende opmerkingen, tips of verbeterpunten hebben, dan kan je ons uiteraard een mailtje sturen (fmn@fmn.nl). De volgende Connect XL is op 27 november. Informatie over deze bijeenkomst volgt.

Deel jouw mening!

Deelnemers Klimaatplein

 Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley
 Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley
 Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley
 Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley  
 Monument Valley  Monument Valley  Monument Valley  

Publicaties