Ga mee met de Facility Tours!

Van 18 tot 20 maart 2020 organiseert FMN samen met IFMA World Workplace Europe 2020 in Amsterdam. Op vrijdag 20 maart is het tijd voor een kijkje in de keuken bij enkele interessante bedrijven in de regio tijdens de Facility Tours. Dit jaar doen onder andere luchthaven Schiphol, het Van Gogh Museum en Microsoft mee.

Schiphol pexels 041219
Luchthaven Schiphol: Innovatie, transport en passagiers 

De Schiphol Tour neemt je mee achter de schermen van onze nationale luchthaven, tevens de derde luchthaven in Europa. Vanaf vijf hoofdstart- en landingsbanen reisden in 2018 71,1 miljoen passagiers van en naar Schiphol; werd 1,72 miljoen ton vracht vervoerd en vonden 499.444 vliegtuigbewegingen plaats, naar 327 bestemmingen. Behalve een rondleiding door het innovatieve kantoorgebouw The Schipholbuilding waar 1.000 mensen werken, staat een Schiphol Experience Tour over het uitgebreide luchthaventerrein op het programma en kom je te weten hoe bijvoorbeeld de bagagekelder eruitziet.

Facility Tour Schiphol

Van Gogh Museum: Hospitality, kunst en historie

Het Van Gogh Museum is een internationaal bekend museum, gewijd aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Het gebouw zelf is echter ook een waar kunstwerk: het hoofdgebouw werd ontworpen door Gerrit Rietveld en werd geopend in 1973. De tentoonstellingsvleugel, van de architect Kisho Kurokawa, werd opgeleverd in 1999. De vleugels worden verbonden door een open en transparante glazen entreehal gerealiseerd door Octatube. Tijdens deze Facility Tour door de facilitaire organisatie van het museum krijg je een unieke blik behind the scenes. Klimaat, beveiliging, licht, IT, maar ook hospitality speelt een grote rol. Hoe kan de unieke collectie goed geconserveerd worden terwijl het museum de grote aantallen bezoekers uit binnen- en buitenland gastvrij blijft ontvangen?

Facility Tour Van Gogh Museum

Microsoft: Sensoren, design en proof of concept

Het kantoor van Microsoft op luchthaven Schiphol is gedurende een tien weken lange sluiting getransformeerd tot een ‘customer hub’ met smart human environment. D/DOCK creëerde een community-omgeving voor de Microsoft-organisatie, haar partners, klanten en het grotere Schipholgebied. Het gehele nieuwe kantoor is nu een customer experience geworden. Ervaar zelf wat digitale transformatie jouw organisatie zou kunnen bieden door een reis van strategie en design naar proof of concept. Tel jij mee hoeveel sensoren er in dit kantoor zijn verwerkt?

Facility Tour Microsoft

Aanmelden

Aanmelden voor WWE20 kan via de website. Hier vind je ook de kaartjes voor de verschillende Facility Tours.