Genomineerden Facilitaire Benchmark Awards 2019 bekend

De genomineerden voor de Facilitaire Benchmark Awards 2019 zijn bekend. Ook dit jaar worden de awards weer in twee categorieën uitgereikt. In de categorie ‘Beste Integrale Prestatie’ zijn er drie nominaties, te weten: a.s.r., Gemeente Groningen en HAN University of Applied Sciences. Voor de award ‘Best Verbeterde Prestatie’ zijn er ook drie genomineerden, namelijk: FrieslandCampina, KPMG en Tilburg University. De uitreiking vindt plaats tijdens het middagprogramma van de 8e editie van Benchmark XL op 31 oktober 2019 in het Tobacco Theater te Amsterdam.

De Facilitaire Benchmark Awards worden uitgereikt als traditionele afsluiting van het benchmarkseizoen en zijn in het leven geroepen om kosteninzicht en prestatieverbetering door benchmarking te bevorderen.

Award ‘Beste Integrale Prestatie’

De award ‘Beste Integrale Prestatie’ wordt toegekend aan de organisatie die zowel een efficient ruimtegebruik laat zien als over de gehele linie een passend kostenniveau bij de geleverde kwaliteit heeft. Vorig jaar ging de prijs in deze categorie naar a.s.r. De verzekeringsmaatschappij is ook dit jaar weer voor de award genomineerd en neemt mogelijk voor het derde jaar op rij de prijs mee naar huis.

Award ‘Best Verbeterde Prestatie’

Voor de categorie ‘Best Verbeterde Prestatie’ kijkt de jury naar de organisatie die zichzelf het meest heeft verbeterd ten opzichte van het voorgaande benchmarkjaar. Ook hier worden ruimtegebruik en de kosten in relatie tot kwaliteit meegewogen. Deze award werd vorig jaar gewonnen door Hogeschool Utrecht.

Lancering eerste Nederlandse Workplace Index

Tijdens Benchmark XL 2019 wordt ook de eerste Nederlandse Workplace Index gelanceerd. Dit is een overzicht met de belangrijkste kengetallen over de omvang, bezettingsgraad, productiviteit en beleving van de werkplek. Ook de opbouw van de gemiddelde Nederlandse werkomgeving wordt besproken in deze index.

Over Benchmark XL

Benchmark XL is een jaarlijks evenement gericht op kennisdeling rondom benchmarken. Het evenement wordt georganiseerd door FMN en Colliers International voor organisaties en personen die geïnteresseerd zijn in benchmarken. Voor organisaties die actief via FMN’s NFC Index benchmarken is er een exclusief en besloten ochtendprogramma. Het thema van Benchmark XL 2019 is ‘Nieuwe vormen van flexibiliteit voor facility management van morgen’. Tijdens verschillende sessies wordt dit thema belicht. In het middagprogramma werpt keynote speaker Elfried Klarenbeek een blik op de toekomst waarbij de impact op menselijke waarden centraal staat. Het middagprogramma, waar ook de Benchmark Awards 2019 worden uitgereikt, is gratis toegankelijk voor FMN-leden. Niet-leden zijn van harte welkom en betalen in de voorverkoop de reguliere prijs van €100,-. Aan de deur kosten alle tickets €125,- excl. btw. Kaarten zijn onder meer hier verkrijgbaar.