FMIS-leveranciers presenteren whitepaper voor BIM-uitwisseling

Vijf FMIS-leveranciers presenteren hun visie op de uitwisseling van BIM met hun systemen in de whitepaper ‘Uitgangspunten voor optimale samenwerking BIM en FMIS’. In deze whitepaper hebben deze (in het dagelijks leven) concurrenten hun gemeenschappelijke uitdagingen rondom uitwisseling met BIM benoemd, zodat beheerders, de gebruikers van een FMIS, daarvan kunnen profiteren.

Het document kan meegestuurd worden bij trajecten waar BIM vanuit de beheerders wordt ingezet, bijvoorbeeld als bijlage in een BIM-protocol.

De leveranciers zijn echter nog niet klaar; deze whitepaper is de eerste stap in het optimaliseren en benutten van BIM in de levenscyclus van gebouwen. Het huidige stuk is in verschillende sessies met zowel BIM-adviseurs als een groep klanten/beheerders getoetst. De 1.0-versie is daarmee klaar voor publicatie. De whitepaper kan je hieronder of via de pagina van het Expertteam Technologie downloaden.

Bij vragen kan je je bekende contactpersoon van de FMIS-leverancier benaderen, of stuur een bericht via onderstaande links:

Download whitepaper (NL)

Download whitepaper (EN)