Bijzonder bezoek aan European Patent Office

Op dinsdag 4 juni is er door een groepje leden van FMN een speciaal bezoek gebracht aan het European Patent Office (EPO) in Rijswijk. Onze gastvrouw Janine Ter Maat en gastheer Eric Schmitz (beiden Facility Management EPO) ontvingen de groep in de schitterende ruimtes van het EPO en Diederik Dam en Haakon Brouwer van Dam en Partners (architecten) gaven een presentatie over de bijzondere totstandkoming van het ontwerp en gebouw voor deze bijzondere organisatie.

Bijzonder, omdat het EPO in staat is geweest een zeer specifiek programma van eisen op te stellen, waarbij op veel gebieden een deskundig onderbouwde specificatie werd aangeleverd. Dit uiteraard vanwege alle specialisten in huis bij het EPO op alle gebieden in verband met de patentbehandelingen.

Daarnaast was het opvallend dat het EPO voor 95% is gegaan voor een kantoor met werkvertrekken van 1-3 personen. Dit omdat het specifieke EPO-werk daarom vraagt.
Voor veel bezoekers apart in de wereld van open offices, maar tegelijkertijd een verwijzing naar tailormade oplossingen voor kantoorgebruikers.

Een verdere tour voerde ons langs het dakterras op de 27st etage (als een oceaancruise op zee), de vides met de hoogste (geplaatste) boom in Nederland, de schitterende dubbele gevels, de gym, de vergaderzalen en de schitterende hal.

Interessant, bijzonder en mooi! Een voorbeeld van een zeer specifiek gebouw voor een specifieke organisatie.

Copyright European Patent Office, Photos Roland Tilleman & Ossip van Duivenbode

Copyright European Patent Office, Photos Roland Tilleman & Ossip van Duivenbode

Copyright European Patent Office, Photos Roland Tilleman & Ossip van Duivenbode

Voor verdere informatie:
- FMN - Expertgroep Mensgerichte Werkomgeving, Hans GJ Topée
- European Patent Office
- Dam en Partners, Haakon Brouwer