Design District 2018

De mens hoort centraal te staan bij het definiëren van de werkomgeving. Dat is een statement van Facility Management Nederland en daarom droegen we bij aan het programma van Design District op 8 juni 2018. Dit vakevenement voor interieurdesign bood van 6 tot en met 8 juni een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Locatie: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het FMN-programma bestond uit een serie lezingen rondom het statement, de algemene ledenvergadering en negen Special Tours over de beurs. Op deze pagina blikken we terug op het event.

Suggesties en/of vragen? Neem contact op met Hans GJ Topée (06-50272828) of Roel Masselink (06-52454979).

Lezingenprogramma

Binnen de context van productdesign en met de focus op de mens, verzorgde FMN op 8 juni een lezingenprogramma. Samensteller Hans Topée, tevens betrokken bij de FMN-expertgroepen Vastgoed van de Toekomst en Mensgerichte Werkomgeving, schetst het volgende beeld over de lezingen die gegeven werden: “Ik zie interessante ontwikkelingen waarin huisvesten, vastgoed en faciliteren aan de orde zijn. Wel valt op dat een aantal ontwikkelingen nog echt in de kinderschoenen staat en/of gedreven wordt door marketing en winstoptimalisatie. De grote vraag is of de echte ‘eindgebruiker’ wordt gefaciliteerd.”

Klik op onderstaande button voor een verslag van het lezingenprogramma.

Verslag lezingenprogramma

Presentaties

Hieronder een overzicht van de presentaties uit het lezingenprogramma van FMN. Klik op de titel om een presentatie te downloaden.

Special Tours

De Special Tours van FMN werden ondersteund door studenten van verschillende hogescholen. De negen tours gingen langs zes vooraf geselecteerde deelnemers aan Design District. Van de negen tours waren zes tours voor publiek en FMN-leden en drie tours werden speciaal georganiseerd voor hbo-opleidingen, waaronder het Friesland College en de Hogeschool Rotterdam.

 

District Awards

Design District had dit jaar in de drie hallen van de Van Nelle Fabriek een breder aanbod dan tijdens de vorige edities. Met meer publiek en hogere temperaturen was het druk en warm op Design District. Een keur aan materialen, meubels, verlichting en design-ontwerpen was te zien. Voor de District Awards werden de noviteiten beoordeeld door een jury, die bestond uit Hans Topée (FMN-expertgroepen Vastgoed van de Toekomst en Mensgerichte Werkomgeving), Toon Lauwen (Woth Magazine), Eline Strijkers (DoepelStrijkers) en Claire Vos (Studio Roderick Vos). De District Awards gingen dit jaar naar:

  • Beste Product: Cowerk, met een echt circulair meubelelement ‘Cast’
  • Beste Stand: Abet Laminati
  • Beste Formule: Label Breed
  • Excellente Aanpak: Moods Box

 

Bekijk de fotoreportage

FMN op Design District 2018

Fotograaf Frank de Roo van Hollandse Hoogte maakte een mooie fotoreportage. Sta jij er ook op?