15 studenten dingen mee naar een nominatie voor de prestigieuze FMN Student Award 2018

De nieuwe opzet van de FMN Student Award is nu al een succes. Bij het sluiten van de deadline afgelopen vrijdag waren maar liefst 15 onderzoeksrapporten van bachelor- en masterstudenten facility management aangemeld. Dat aantal is meer dan een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren. Alle inzendingen dingen mee naar een nominatie voor de FMN Student Award 2018. De nominaties voor de award worden op 2 november bekend gemaakt. Uit de genomineerden kiezen op 28 november de deelnemers aan het FMN Connect XL Congres ‘DNA: Discover New Ambitions’ de uiteindelijke winnaar.

student award.JPG

De jury van de FMN Student Award is blij verrast maar ook trots dat de nieuwe opzet voor de FMN Student Award al meteen tot zo’n hoog aantal inzendingen heeft geleid. De FMN Student Award 2018 wordt toegekend aan het onderzoeksrapport met de meeste impact of grootste relevantie voor de ontwikkeling en innovatie van het facilitaire vakgebied.

Van 15 inzendingen naar maximaal 5 genomineerden
Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke en deskundige jury vanuit FMN de komende weken maximaal 5 genomineerden. Daarbij wordt vooral gekeken naar de mate waarin de inzending bijdraagt aan de ontwikkeling en innovatie van het facilitaire vakgebied. Maar ook criteria als omgevings- en organisatiesensitiviteit, een heldere analyse, de toepasbaarheid in de praktijk en objectiviteit spelen in de selectie een rol.

Campagne
Tijdens het FMN Connect XL Congres op 28 november worden de genomineerden in een podiumgesprek aan de tand gevoerd over de impact van hun onderzoek op het vakgebied. De deelnemers aan het congres kiezen daarna de uiteindelijke winnaar van de FMN Student Award 2018. Om de genomineerden te helpen de relevantie en impact van hun onderzoek onder de aandacht te brengen, stelt FMN de genomineerden in de weken na hun nominatie in de gelegenheid om samen met FMN hun onderzoek onder de aandacht te brengen bij de (potentiële) deelnemers aan het congres. Daarnaast maakt FMN samen met elke genomineerde een poster die bij het FMN Connect XL congres tentoongesteld zal worden.

FMN Student Award bevordert innovatief facilitair onderzoek
De FMN Student Award is voortgekomen uit de FM Bachelor of the Year en FM Master of the Year. In de vernieuwde opzet ligt de nadruk vooral op de relevantie voor en impact op het facilitaire vakgebied en is het cijfer dat de opleiding aan het onderzoek verbindt minder relevant geworden. FMN wil samen met de facilitaire opleidingen in Nederland met de nieuwe opzet nadrukkelijker bijdragen aan innovatief facilitair onderzoek door studenten en het ontsluiten daarvan. Dit draagt bij aan de gezamenlijke ontwikkeling van het vakgebied. Met het hoge aantal inzendingen lijkt de FMN Student Award al bij de eerste editie succesvol bij te dragen aan die doelstelling.

Prijzen
De winnaar van de FMN Student Award 2018 wordt in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan  internationaal FM Event in Europa. Bijvoorbeeld: World Workplace Europe 2019 of EFMC 2019. Daarnaast zijn er voor zowel de winnaar als alle genomineerden nog andere prijzen te winnen, zoals een jaar lang gratis lidmaatschap van FMN en de mogelijkheid om een op het onderzoek gebaseerd artikel te publiceren..

Over het congress ‘DNA: Discover New Ambitions
Het FMN Connect XL Congres van 28 november 2018 staat in het teken van het thema ‘DNA: Discover New Ambitions’. Dit is hét najaarscongres voor FMN-leden, FM-studenten en iedereen die in het facilitaire werkveld is geïnteresseerd. Eén van de keynotespeakers is chefkok Jonathan Karpathios, die met de ‘Power of Food’ richting aan nieuwe ambities geeft. Naast keynotes zijn er tal van interessante workshops en verzorgt Deltion een opleiding door dit – ook vanuit facilitair oogpunt – bijzondere opleidingsinstituut. 'DNA: Discover New Ambitions' wordt mede mogelijk gemaakt door eventpartners Croon Wolter Dros en draaijer+partners..

Deelname aan het congres is gratis voor FMN-leden. Niet-leden zijn van harte welkom en betalen voor hun deelname € 150,- excl. btw (of € 100,- als introducé van een FMN-lid). Deelnemen aan het congres? Klik dan hieronder op de aanmeldbutton.*) Bron: De Nederlandse Facility Management Markt 2017 – Cijfers, Trends en Ontwikkelingen | FMN/Twynstra Gudde (2017)