BIM Loket Dialoogtafel: BIM bij de exploitatie van een ziekenhuis

De BIM Loket Dialoogtafels zijn bedoeld voor een brede groep mensen die de bouw en het beheer willen vernieuwen. Doel is om een platform te bieden voor interactie tussen smaakmakers, BIM’mers, creatievelingen en dwarsdenkers rond digitalisering en informatisering. Op vrijdag 21 september staat het Amphia Ziekenhuis in Breda centraal. De FMN Expertgroep Technologie komt langs als gastspreker.

Het BIM Loket ziet digitalisering en informatisering als enabler voor samenwerking en vernieuwing in de totale levenscyclus van de gebouwde omgeving. Met het platform wordt concrete meerwaarde geboden voor de huidige problematiek op dit gebied, maar is er ook aandacht voor de toekomst.

Sinds 2017 komen vertegenwoordigers van de verschillende bouwbranches bijeen. De deelnemers zitten op persoonlijke titel aan tafel, om oplossingsrichtingen te bedenken voor vragen die spelen op de gastlocatie. Ook leden van de FMN Expertgroepen Technologie, Vastgoed van de Toekomst en Circulaire en Inclusieve Economie hebben zich aangesloten bij het BIM Loket. Zij vertegenwoordigen daarin alle gebruikers en FM-softwareleveranciers.

Datum en tijdstip:
2018-09-21T12:30:00 2018-09-21T17:15:00
Locatie:
Amphia Ziekenhuis
Adres:
Molengracht 21
4818 CK Breda
Aanmeldperiode:
Aanmelden

Programma

12:30 uur – Ontvangst in het Amphia Ziekenhuis met een broodje

13:15 uur - Welkom

Intro door Berend Koudstaal, toelichting op opzet Dialoogtafel

13:20 uur - Perspectief Amphia Ziekenhuis

Jan-Martien Touw, manager Vastgoed & Techniek bij Amphia Ziekenhuis

13:40 uur - Huisvesting van de toekomst

Fred Kloet, FMN Expertgroep Technologie

14:30 uur - Aan tafel

Aan tafel om oplossingsrichtingen te bedenken voor vragen die spelen op de gastlocatie:

• Hoe krijg ik data uit het geleverde BIM-model bruikbaar voor exploitatie in mijn FMIS?

• Hoe krijg ik de BIM-data beschikbaar naar de beheerders in het veld?

• Hoe krijg ik de BIM-data beschikbaar voor de aannemers die het opgeleverde gebouw nog verder gaan aanpassen?

• Hoe houd ik de Asset-informatie up-to-date en heb ik voldoende grip op de betrouwbaarheid van informatie tijdens de lifecycle van mijn gebouw?

• Welke Asset-informatie heb ik nodig over tien jaar in verband met predictive maintanance?

• Hoe ga ik als organisatie om met digitalisering?

• Het ontwikkelen van standaard indelingen van ruimten voor de ontwikkeling van ziekenhuizen.

15:15 uur - Korte pauze en wisseling tafels

16:30 uur - Plenaire afsluiting

16:45 uur - Borrel

17:15 uur - Einde


Over het Amphia Ziekenhuis

Met twee ziekenhuizen in Breda, een ziekenhuis in Oosterhout en een poli-gebouw in Etten-Leur is het Amphia een groot opleidingsziekenhuis in Brabant. Het Amphia is momenteel in de afbouwfase van een nieuw ziekenhuis in Breda. Het inhuizen vindt plaats in december 2019. De afdeling Vastgoed & Techniek beschikt straks over veel data uit de (BIM-)modellen, Excel-, pdf- en Word- documenten. Hoe beheren we deze data, hoe kan het ons juist helpen in plaats van vertragen? Genoeg vragen die snakken naar een passend antwoord.

Over de FMN Expertgroep Technologie

FMN is een onafhankelijke beroepsvereniging voor het facilitaire domein. De FMN Expertgroep Technologie is op zoek naar ontwikkelingen die over twee tot vijf jaar binnen de branche mainstream zijn. De expertgroep heeft in haar jaarprogramma het project 'FM BIM' opgenomen. FMN-leden worden over de ontwikkeling van BIM geïnformeerd. Begin oktober is er een FM BIM-seminar en eind november een FM BIM-strategiedag. De expertgroep vertegenwoordigt FMN bij de ontwikkeling van de Digideal, georganiseerd vanuit de Bouwagenda.

Deze Dialoogtafel wordt mede mogelijk gemaakt door het Amphia Ziekenhuis.

< terug naar de agenda