I&LC: “Hoe bouw je een Business Case in FM?”

Doelstelling is om Facility Managers inzicht te geven in de belangrijkste elementen om een business case te bouwen:

1. Componenten, structuur en onderlinge relaties duidelijk maken tussen resultaatrekening, geldstromen en balans. Wat mist er?
2. Investeringsbeslissingstechnieken en de praktijk, Waarderingsmethoden
3. Risico Management
4. Activity based management en strategie inclusief kostprijsbepalingsmethoden
(bijvoorbeeld voor uitbestedingsbeslissingen of interne prijsberekening.) 
5. Financiële aspecten van budgetteren en voorspellen en de relatie met strategie.
6. Belangrijkste financiële verschillen tussen profit en not for profit organisaties.
7. Verbeteren van de communicatie, met name die niet geoefend en tijdsgevoelig zijn 
8. Verbeteren van het vertrouwen bij deelnemers door de logica achter bovenstaande processen zichtbaar te maken.

Doelstellingen en competenties
Door financiële technieken in bovengenoemde gebieden te begrijpen en te kunnen toepassen worden facilitaire vraagstukken beter op de kaart gezet. Deze masterclass helpt deelnemers met meer zelfvertrouwen en proactief financiële benaderingen in hun communicatie op te nemen. Het helpt de deelnemer meer “all round” en met meer gemak financiële technieken te gebruiken (zowel actief als passief) door de voordelen maar ook wat deze technieken niet afdekken te begrijpen. Het helpt standpunten van financiële deskundigen niet te zien als “komend van God”, maar slechts als meningen, vanuit een bepaald perspectief gegeven.

Dr. Mike Moulder komt naar Nederland!
Dr. Mike Moulder was Hoofd Financiën, Budgeting en Inkoop bij Eurojust in Den Haag. Hij heeft een BSc graad in Economie en haalde zijn doctoraal titel in Enginering. Hij was CFO bij enkele grote multinationals zoals the Economist, Fedex, DHL en Tommy Hilfiger. Hij is a gekwalificeerde accountant, zowel FCCA als FCMA. Zijn passie is het bevorderen van praktische inzicht in financiën binnen bedrijven en hij doet dat op een gezonde academische basis en met humor.
Sinds enkele jaren is hij de externe examinator van IPE Management School Paris in de Ifmec MBA Enabling Management. Dat is de reden dat hij nu in Nederland is en wij gebruik kunnen maken van zijn kennis. Zijn slides zijn in het Engels, maar hij begrijpt uitstekend Nederlands en kan in het Nederlands antwoorden.

De Opzet
De anderhalve dag op 14 en 15 februari 2019 is vooral een workshop met een beperkt aantal inleidingen.

Data
14 februari 2019 : Dag 1 ochtend 
Individueel (of in groepjes van twee) uitwerken van een gekozen business case gerelateerd aan facility management, die opgenomen moet worden in een ondernemingsplan. Creëer een businesscase inclusief een geïntegreerd financieel plan met gebruikmaking van een door Mike Moulder ontwikkeld financieel sjabloon. Mike Moulder helpt in dit proces. (BP en FM kunnen dan in eigen tijd worden afgemaakt.) Dit creatieve proces helpt deelnemers de onderdelen 1 t/m 8 beter te begrijpen.

14 februari 2019 Dag 1 middag 
15 februari 2019 Dag 2 ochtend 
Verdere ontwikkeling van de kennis bij deelnemers op de onderdelen 1-8 door gebruik te maken van 10 minicases uit de praktijk van Mike Moulder. Het is een workshop waarin deelnemers eigen benaderingen kunnen ontwikkelen voor de gegeven vraagstukken of eigen voorbeelden kunnen inbrengen. Mike Moulder geeft hierop commentaar. Maar er is niet zo iets als Goed of Fout!

Locatie
Campus Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 Doorn

Kosten 
Kosten (inclusief lunch, diner, overnachting, ontbijt en lunch) € 750,- (exclusief BTW).
Het tarief voor FMN leden bedraagt: € 700,= (exclusief BTW).

Datum en tijdstip:
2019-02-14T00:00:00 2019-02-15T00:00:00
Locatie:
Campus Landgoed Zonheuvel
Adres:
Amersfoortseweg 98
Doorn
Aanmeldperiode:

< terug naar de agenda