FM Bachelor of the Year / FM Master of the Year

Wie heeft de beste bachelorscriptie en wie de beste masterscriptie binnen het facilitaire werkveld? De winnaars van de FM Bachelor of the Year 2017 en de FM Master of the Year 2017 zijn bekend gemaakt op 22 november 2017 tijdens het FMN Connect XL Congres bij Hogeschool InHolland in Diemen. De prijs voor de beste bachelorscriptie werd gewonnen door Sabine Reinink (NHTV Facility Management). De prijs voor de beste masterscriptie ging naar Monique Boessenkool (Saxion / University of Greenwich). De scriptieprijzen van FMN en het Landelijk Overleg Opleidingen Facility Management (LOOFD) worden elk jaar uitgereikt. 

Winnende bachelorscriptie

Sabine Reinink won de titel FM Bachelor of the Year met haar scriptie ‘Changes in information management, from traditional to demand-supply’. Over de winnende scriptie zei Ellen van der Veen namens de jury: “De scriptie van Sabine betreft een aandachtsgebied dat zeker binnen de gezondheidszorg in de actualiteit staat, een vernieuwend karakter heeft en bijdraagt aan de verdere ontwikkeling binnen ons vakgebied. De jury is van mening dat het werkstuk zich beweegt op hbo-academisch niveau. Er wordt een gedegen verband gelegd tussen de demand/supply-organisatie en informatiemanagement. De vertaling op dit gebied van theorie naar praktijk levert met name binnen de gezondheidszorg een nieuwe verfrissende kijk op de rol van performance management.”

Links op de foto: Monique Boessenkool (Saxion / University of Greenwich), FM Master of the Year 2017.
Rechts: Sabine Reinink (NHTV Facility Management), FM Bachelor of the Year 2017. Foto's: Marco Okhuizen.


Winnende masterscriptie

Ook over de winnende masterscriptie ‘The effect of contract on thrust development in Public Private Partnerships’ van Monique Boessenkool was de jury vol lof: “Monique heeft een zeer interessante studie opgeleverd over de rol van ‘vertrouwen’ in relatie tot het succesvol laten zijn van grote PPS-contracten. Op basis van een gedegen literatuurstudie heeft zij via diepte-interviews haar stellingen gevalideerd. Het onderzoek bevat daarnaast een aantal concrete aanbevelingen om toekomstige PPS-constructies succesvol te laten zijn. Monique is voldoende kritisch en toont met dit onderzoek aan dat aandacht voor het opbouwen van vertrouwen relevant is voor ons vakgebied. Niet alleen als het gaat om grote PPS-trajecten, maar bijvoorbeeld ook in het kader van Best Value Procurement.”

Prijzen

De twee winnaars werden in de gelegenheid gesteld een internationaal FM Event in Europa te bezoeken. Daarnaast ontvingen de winnaars en de overige genomineerden een jaar gratis lidmaatschap van FMN.

Lees hier het nieuwsbericht waarin de winnaars voor de scriptieprijzen van 2017 bekend worden gemaakt.