FMN Masterclass: 'Worstelingen van de moderne mens in de hedendaagse tijd'

De maakbaarheid van de samenleving en in zekere mate van ons eigen leven is niet realistisch. Welke rol spelen we en waarom worden we gewaardeerd? In worstelingen van de moderne mens in de hedendaagse tijd zullen we onder andere bespreken wat ‘werk’ betekent en wat het zou moeten betekenen.

foto Ad van Nieuwpoort


Tijdens deze Masterclass wordt Ad van Nieuwpoort geïnterviewd over zijn visie op ‘Worstelingen van de moderne mens in de hedendaagse tijd’.

Ad is een spiegel en klankbord: hij geeft je nieuwe inzichten, legt onverwachte verbanden en weet duidelijk aan te geven wat er nodig is voor een leefbare samenleving zonder belerend te worden.

Innovatieve mensen worden bewonderd. Maar innovaties gaan vaak zo snel dat we het niet kunnen bijhouden en daardoor eigenlijk stil staan. Innovatie is stilstand als we deze innovatie niet verankeren. In het oude Griekenland was men wantrouwig tegen verandering: de ronde marmeren zuilen die we kennen zijn gebaseerd op houten zuilen en tegenwoordig hebben elektrische auto’s het stopcontact op de plek waar de benzinedop zit. Dat laatste is helemaal niet logisch want een elektrische auto heeft een geheel andere indeling.

Waar gaat het nou eigenlijk om? Wat is nou ook alweer de basis? Zullen we die vragen eens loslaten op elementen uit de wereld om ons heen? Bijvoorbeeld de gezondheidszorg?

Ad van Nieuwpoort
Dr. Ad van Nieuwpoort (1966) is predikant in Bloemendaal en Overveen, en auteur van diverse boeken. In 2017 verscheen over zijn werk de docu-film Hier ben ik van Sarah Vos en Sander Snoep. Over zijn werk als predikant schreef hij het veelgelezen boek Uit de tijd. Wat bezielt een liberale dorpsdominee? (2017). Hij is vaste gast bij het Radio 1-programma Nieuws en Co. Hij was verder o.a. te gast bij de IKON-programma's Het Vermoeden en De Nachtzoen en bij NCRV's De Verwondering (NCRV).

FMN leden betalen voor de Nive bijeenkomsten €95,-.
FMN leden die zich inschrijven voor deze bijeenkomst ontvangen een week voor aanvang een bevestiging van het Nive.

Datum en tijdstip:
2018-02-01T15:00:00 2018-02-01T18:00:00
Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR Vianen
Aanmeldperiode:

< terug naar de agenda