20190627-slider 2002x605-foto-FMN Connect XL-VJ19-4-minder wit.JPG

BLIJF OP DE HOOGTE MET ONZE COLUMNS

We plaatsen geregeld columns vanuit de hbo-wereld en het Expertteam C&IE.
Lees hier alle bijdragen.

20190627-slider 2002x605-foto-FMN Connect XL-VJ17-1-minder wit.JPG

WORD VANDAAG NOG LID VAN FMN!

Draag bij aan de ontwikkeling van het facilitaire vakgebied,
groei verder in jouw professionele rol en
vergroot de invloed van het facilitaire netwerk.

20190627-slider 2002x605-foto-FMN Connect XL-NJ17-1-minder wit.JPG

WIE WINNEN DE FMN STUDENT AWARDS 2019?

Welke bachelor- en masterstudent schreven afgelopen jaar het afstudeeronderzoek met de grootste relevantie of impact voor het facilitaire werkveld? 27 november wordt dit bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FMN Student Awards 2019!

Slider_13

ONTWIKKEL JEZELF!

Check het aanbod aan opleidingen, workshops en masterclasses.
Get inspired en blijf jezelf ontwikkelen.

FMN Connect XL 'Bits don’t bite' - FM en technologie: een achtbaan-ervaring?

Op volle snelheid duiken we nieuwe tijden in: leuk, en razend spannend. En we kunnen alleen nog maar vooruit! Zo staan we als FM'er nogal eens twijfelend tegenover nieuwe technologie: het is onbekend, wat gaat het ons brengen? Tijdens FMN Connect XL op 27 november a.s. nemen we je mee in een aantal van de meest relevante technologieën, belicht vanuit verschillende invalshoeken.

Kritische blik op technologie

Verschillende keynotes zullen ons meenemen in de mogelijkheden van technologie, maar er zal ook kritisch vanuit een FM-perspectief gekeken worden naar alle bezwaren. Brengt robotisering een nieuwe revolutie of gaat het ons onze baan kosten? Prof. dr. Bob de Wit, professor of strategic leadership bij Nyenrode Business Universiteit en co-director van het Center for Strategy gaat het je vertellen! Tijdens de break-outsesssie van Mark Meerbeek (Microsoft, nu Ditox) kun je meer horen over het kantoor van de toekomst. Olaf van der Veen (Zero Foodwaste) besteedt in zijn break-outsessie aandacht aan voedselbesparing. Tijdens de break-outsessie van Wouter van Diemen (Facilicom) kun je kennismaken met ontvangstrobot Sofia en haar werkzaamheden. Een kennismaking met het eerste crowdsourced gratis en open ‘internet of things’ staat gepland tijdens de break-outsessie van Wienke Giezeman. En Harm van den Boogaard (Rijksoverheid) en Jan Fokke Post (Planon) spreken namens FMN over de introductie van onze eigen FM Hypecycle*. 

Andere onderwerpen die tijdens dit event door iedereen eigen gemaakt kunnen worden door workshops zijn onder andere het virtueel toegankelijk maken van onze gebouwen met BIM. Samenwerken van verschillende specialismen in een bouwplan wordt hiermee eenvoudig. Vanaf de eerste fase van de ontwikkeling tot aan het dagelijkse onderhoud van een opgeleverd gebouw kun je via BIM regelen.

Internet of things: praktisch of gevaarlijk?

En je hebt vast gehoord van internet of things: alledaagse voorwerpen worden een entiteit op het internet en kunnen zelfstandig communiceren met personen en met andere objecten. Zo bestelt de printer zelf inkt en de vending machine laat de frisdrank bijvullen. Dat klinkt allemaal heel praktisch, maar heeft jouw organisatie al nagedacht over digitale bedreigingen en security issues? Weet jij op dit moment wie er allemaal met je netwerk geconnecteerd is? Het overzicht behouden wordt steeds lastiger…

Uitreiking FMN Student Awards

Kritisch maar vooral vol energie kijken we uit naar wat de technologie ons als FM’ers gaat brengen! Voorafgaand aan Connect XL vindt de algemene ledenvergadering van FMN plaats. Tijdens Connect XL staat de jaarlijkse uitreiking van de FMN Student Awards op het programma. Een vakjury zal de ingestuurde afstudeeropdrachten beoordelen, maar ook jij kunt jouw stem laten gelden als deelnemer aan het event. Uiteraard is er gedurende het gehele event voldoende tijd om te netwerken.

Zet woensdag 27 november groot in je agenda, want we hopen dat jij in onze achtbaan stapt en na deze rit niet meer bang bent voor bits en bytes!

Programma

11.00 - 11.30 Ontvangst voor ALV
11.30 - 13.00 ALV
13.00 - 13.30 Ontvangst voor FMN Connect XL
13.30 - 13.50 Opening
13.50 - 15.00 Keynote
15.00 - 15.30 Netwerkpauze
15.30 - 16.00 Parallelle workshops
16.00 - 17.00 FMN Student Awards
17.00 – 17.40 Interactieve keynote
17.45 – 18.45 Afsluitende netwerkborrel

Entreebewijzen

Met jouw FMN-relatienummer kun je voor jezelf en voor een introducé een gratis entreebewijs bestellen in de voorverkoop. Aan de deur kost een entreebewijs voor iedereen €150,- (toegang tot de ALV blijft vanzelfsprekend gratis).

Locatie

Mauritskazerne
Nieuwe Kazernelaan 2 D41
6711 JC Ede

Bestel jouw ticket!