Nieuws

SDG 15: Biodiversiteit en klimaatadaptatie? Ook daar draagt het facilitaire werkveld aan bij!

Profielfoto van Niels Peters
9 februari 2021 | 1 minuut lezen

Het behoud van de natuur is ontzettend belangrijk voor planten, dieren en zeker ook voor de mens. Hoe creëren we gebouwen en steden waarin mens en natuur elkaar kunnen versterken en naast elkaar kunnen leven? 

In aflevering 11 van Doe eens duurzaam! bespreken we hoe we vanuit het facilitaire werkveld onze organisaties kunnen helpen om biodiversiteit en klimaatadaptatie veel meer op de voorgrond te zetten. Host Yvette Watson (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) doet dit met niemand minder dan Jan Terlouw, Max Beijneveld (Gemeente Amsterdam) en Jan Henk Tigelaar (Rooftop Revolution).

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 15: Leven op het land? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!